PROBLEM SU SMJEŠTAJNI KAPACITETI

Plavski ugostitelji zadovoljni: Sezona premašila očekivanja

U ljepote Plava ovog ljeta, uvjerili su se i brojni turisti iz Francuske, Izraela, Češke i Holandije
1 komentar(a)
Plav, Foto: Printscreen (YouTube)
Plav, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 04.02.2019. 01:36h

Umjesto na moru, Elvira Omeragić iz Plava koja živi i radi u Americi, svoj odmor radije provodi u rodnom gradu.

"Baš je lijepo. Mislim kad je sezona svakako, ali sad kad je mirnije još je ljepše", kazala je Elvira Omeragić.

U ljepote Plava ovog ljeta, uvjerili su se i brojni turisti iz Francuske, Izraela, Češke i Holandije.

Turistički radnici ne kriju zadovoljstvo posjetom gostiju. Uz tradicionalne manifestacije Dane borovnice, Limsku regatu te kupanje u jezeru i šetnju NP Prokletije, turisti mogu uživati u vožnji biciklima i planinarenju. 

"Bilo je dobro vrijeme. Jeste da je bilo malo kiše pa je to možda poremetilo odmor nekima od posjetilaca koji su boravili ali evo opet je lijepo vrijeme tako da svakodnevno imamo posjete turista. Kad je u pitanju TO onda je najviši broj planinara koji kreću na međunarodnu stazu Vrhovi Balkana i jedna od polaznih tačaka je upravo Plav", kazao je Edin Jadadić iz TO Plav.

Da je sezona u Plavu premašila očekivanja tvrde i ugostitelji.

"Razlog zbog toga sigurno su i naše reklame na Fejsbuku, Instagramu, isto buking KRBC sve društvene mreže, svaki hotel ko radi to koriste", kazao je ugostitelj Aleksandar Jankulovski.

Ipak, problem sa kojim se suočava ova opština i dalje su smještajni kapaciteti. Svjesni su toga i turistički radnici Plava.

"To je neki signal privatnicima, ugostiteljima, hotelijerima koji već rade da prošire svoje kapacitete i onima koji planiraju da se bave ugostiteljstvom da jednostavno razmišljaju o tome da pokrenu porodični biznis otvore neki novi motel,neke bungalove ili etno selo", rekao je Jadadć.

U TO za sada nemaju podataka o tome koliko je turista ovoga ljeta posjetilo plavsku opštinu. Ipak, poznat je podatak da je preko deset hiljada ljudi iz dijaspore posjetilo rodni kraj.