Nikšićani nakon sedam godina dobili dermatologa

Ono za šta još ne postoje naznake jeste bolničko zbrinjavanje najtežih pacijenata, iako praksa diktira tako nešto
1516 pregleda 8 komentar(a)
Ana Popović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ana Popović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 19.08.2017. 18:35h

Nikšićani su opet dočekali da u hodnicima Opšte bolnice čekaju dermatologa. Punih sedam godina, ljekara za kožne bolesti morali su da plaćaju, odlazeći kod privatnika, ili prelazeći kilometre do drugih gradova.

"Milsim da je i njima olakšano, kvalitetniji im je život. Nije bilo lako otići do Podgorice i Kotora. Moraju dosta toga da kupuju i to im je takođe problem", kazala je Ana Popović, dermatovenerolog.

Specijalista dermatovenerologije doktorka Ana Popović radi sama u popodnevnoj smjeni, a pregledi funkcionišu putem zakazivanja kod izabranog ljekara. Kaže da posla ima dosta, te da su u ovom periodu godine najčešći problemi koji nastaju usljed alergijskih reakcija na ljekove, uboda opnokrilaca i pretjeranog izlaganja suncu - gdje je zabilježen veliki broj prekanceroza. S obzirom na broj dnevnih pregleda, pomoć bi joj dobrodošla.

"Ranije je bilo 50 ljudi, sada je to neka brojka od 28 do 33-34 pacijenta to je sasvim dovoljno, čak i previše za specijalističke preglede, jer oni treba da budu i detaljniji", kazala je Popović.

Pacijenti se raduju što zdravtvenu zaštitu ovog tipa konačno imaju u svom gradu, pa im ne smeta što se prijavljuju na šalteru za hirurgiju.

"Jeste da nemamo svoju ambulantu i da je dijalimo sa hirurzima, ali menadžment Opšte bolnice Nikšić će se uskoro postarati da nam obezbijedi uslove za rad", kazala je Ana Popović.

Ono za šta još ne postoje naznake jeste bolničko zbrinjavanje najtežih pacijenata, iako praksa diktira tako nešto.

"Baš veliki broj nazanaka za hospitalizaciju, ali tu je Klinički centar, tako da ono što je hitno šaljemo za Podgoricu. A da li će biti naznaka za stvaranje odjeljenja ne znam, iskreno radovala bih se", rekla je Popović.

Na kraju, doktorka Popović kaže da bilježi dobre rezultate u radu i da je uprkos nedovšenim uslovima na odjeljenu, motivišu pacijenti koji najčešće dolaze s omijehom.

Bonus video: