Počinje nikšićki rok festival: Cilj je da Lejk fest traje, a ne da zasija i ugasi se

Najveće interesovanje vlada za koncerte Zabranjenog pušenja, Hladnog piva, Galije i Kirila Džajkovskog, a oni koji su se već smjestili u kampu zabavljaju se i prije početka muzičkog programa
135 pregleda 0 komentar(a)
Lejk fest, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Lejk fest, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 11.08.2017. 17:48h

U Nikšiću večeras počinje sedmi Lejk fest.

Nikšićki rok festival ove godine na spisku izvođača nema svjetsku zvijezdu, kao prošle godine kada je na Krupačkom jezeru nastupio Manu Čao, ali će ugostiti najpopularnije regionalne rok sastave.

Najveće interesovanje vlada za koncerte Zabranjenog pušenja, Hladnog piva, Galije i Kirila Džajkovskog, a oni koji su se već smjestili u kampu zabavljaju se i prije početka muzičkog programa.

Organizator očekuje dovoljan broj ljudi, uz poruku da im je cilj da Lejk fest traje, a ne da zasija i ugasi se.

Ko je planirao da iskusi provod na Lejk festu nije gubio vrijeme. Par sati uoči početka festivala, kamperi su zauzeli mjesta i već su puni utisaka.

"Prvi put mi je, tek smo stigli, postavljamo šatore. Super je, dosta omladine, dobra muzika, biće super definitivno", kazao je Nikola iz Bara.

"Dolazimo iz Mostara, došli smo juče oko tri popodne i bićemo sve do ponedeljka ovdje. Od juče kuvamo. Super, stvarno priroda je čudo, voda je čudo", rekla je Ivana.

"Bolje je vrijeme nego prošle godine, tako da očekujemo dobar provod. Kažu da je topla voda u Krupcu", kazala je Matea iz Podgorice.

Uz kupanje u jezeru i druženje u hladovini topola, nema rizika da do večeri bude dosadno. Onda je red na dobar zvuk, koji prve noći predvode kultni sastavi Zabranjeno pušenje i Hladno pivo, pred kojima je kao povratnicima na festival, izazov da publici pruže nešto novo.

"Drago mi je da su nas ponovo pozvali, znači da smo prošli put opravdali poziv saveznog kapitena i ostavili srce na terenu. Večeras će biti jedna sasvim druga predstava", istakao je Sejo Sekson iz benda Zabranjeno pušenje.

"Opredijelili smo se da petak bude u duhu bendova koji su uvijek dobri i daju dobru energiju. Interesovanje je baš veliko, vidite i po ljudima koji su u kampu, tako da očekujemo noćas jednu od boljih noći Lejk festa", rekao je Peđa Zečević, direktor Lejk festa.

Tokom druge i treće večeri nastupiće Natali Dizdar, Galija, Neverne bebe, Bad copy, Kiril Džajkovski, Samostalni referenti, a tradicionalno šansu da osvoje publiku imaće i domaći, manje afirmisani sastavi.

Nikšićani pamte da je u njihovom gradu prošle godine nastupio muzičar svjetskog kalibra Manu Čao, ali ne odustaju od podrške festivalu.

"Širi dobru kulturu, razvija je, mijenja učmalost u kojoj živimo i definitivno nešto što govori da u Crnoj Gori ipak postoji jedna iskra slobode", kazao je Dalibor iz Nikšića.

Uz električne gitare i bubnjeve ne ide lagan ples, pa se energija brzo troši. Zato su važne stavke hrana i piće, čije su cijene i ove godine pristupačne.

"Od 1 do 2 eura. To je cifra koju čini mi se prosječan građanin može da izdvoji za tri dana", rekao je Zečević

Nakon završetka poslednjeg koncerta, obezbijeđen je prevoz autobusom na relaciji Krupac-Podgorica, a cijena karte je euro i po. Sa glavne stanice u Nikšiću autobus odlazi na jezero na svakih pola sata, a karta je 50 centi. Cijene ulaznica su nepromijenjene u odnosu na prethodne godine, pa noć košta 10, a tri 25 eura.

Bonus video: