VolonTuristički izlet na Orjenu

Sedmica volonterskog turizma se realizuje u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“, i održaće se u periodu od 10. do 17. avgusta: Cetinje 10., Lastva Grbaljska 12. i Herceg Novi 13. avgusta
0 komentar(a)
subra, Foto: PK SUBRA
subra, Foto: PK SUBRA
Ažurirano: 11.08.2017. 14:26h

VolonTuristički izlet na Orjenu koji u sklopu sedmice volonterskog turizma, organizuju Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i PK „Subra“, u saradnji sa ADP – Zidom iz Podgorice, održaće se u nedelju 13. Avgusta.

Sedmica volonterskog turizma se realizuje u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“, i održaće se u periodu od 10. do 17. avgusta: Cetinje 10., Lastva Grbaljska 12. i Herceg Novi 13. avgusta.

“VolonTuristička akcija na Orjenu, osim upoznavanja sa ljeptoama tog područja (šetnja starim kamenim stazama, uživanju u pogledu sa vidikovca i čistoj prirodi), podrazumijeva i podršku PK „Subri“ i Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena u popravljanju i održavanju kamenih staza od istorijskog i funkcionalnog značaja na Vratlu, tehnikom „suhozidne“ gradnje”, saopštili su organizatori.

Volonturizam, kao inovacija u zajednici, usmjeren je na turiste zainteresovane za aktivan odmor i upoznavanje destinacije putem direktnog kontakta sa lokalnim stanovništvom. Herceg Novi je, preko Kancelarije za međunarodnu saradnju, partner na projektu „Volonturizam u turizmu“.

Bonus video: