Kondo hotel u Rafailovićima ipak će biti završen

Ostaje, međutim, nejasno na osnovu čega je izdata nova građevinska dozvola, budući da je presudom Upravnog suda, na koju se u Direktoratu pozivaju, prethodna – poništena
1735 pregleda 15 komentar(a)
Hotel Rafailovići, Foto: Printscreen (YouTube)
Hotel Rafailovići, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 22.04.2018. 19:12h

Kondo hotel u Rafailovićima, o kojem smo izvještavali prije mjesec dana, ipak će biti završen. Investitor Davor Spaić iz Sarajeva je, podsjetimo, na prostoru na kojem je predviđena gradnja od maksimalnih 5 spratova, počeo gradnju dva objekta visine 11, odnosno 16 spratova. Iako mu je Upravni sud građevinsku dozvolu osporio, ubrzo je dobio novu.

"Direktorat za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma je u ponovnom postupku, postupajući po Presudi Upravnog suda Crne Gore od 18.09.2017, donio novo rješenje 23.03.2018. kojim je Spaić Davoru iz Sarajeva i Miljanić Radovanu iz Budve izdata građevinska dozvola za izgradnju II faze kondo hotela", kazali su iz Ministarstva održivog razvoja.

Ostaje, međutim, nejasno na osnovu čega je izdata nova građevinska dozvola, budući da je presudom Upravnog suda, na koju se u Direktoratu pozivaju, prethodna – poništena.

"Tužilac je dostavio obavještenje inspektora za urbanizam u kojem je navedeno da urbanističko-tehnički uslovi nijesu u potpunosti izdati u skladu sa planskim dokumentom DUP "Bečići", kao i da idejni projekat arhitekture na osnovu kojeg je Davoru Spaiću izdata građevinska dozvola nije izrađen, odnosno revidovan u skladu sa planskim dokumentom DUP "Bečići", kao i sa urbanističko-tehničkim uslovima", piše u presudi Upravnog suda od 18. septembra 2017.

Uprkos činjenici da je postupak bio u toku, dozvola poništena, a dalji radovi zabranjeni, gradilište ni u jednom trenutku nije bilo zatvoreno, zbog čega je donijeto i rješenje o rušenju.

Građevinska inspekcija je, kako nam je tada saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, 28. decembra prošle godine bezuspješno blokirala gradnju, a 7. marta ove godine su donijeli i rješenje o rušenju. Objekat, međutim, nije srušen jer je investitor uložio žalbu, koju je Ministarstvo u međuvremenu odbilo.

No, izdavanjem nove građevinske dozvole, saopšteno nam je iz Ministarstva, urbanističko-građevinska inspekcija će postupak rušenja obustaviti.

Iz Ministarstva održivog razvoja, međutim, TV "Vijesti" nije dobila odgovor na pitanje da li su tačne tvrdnje mještana da su inspektori koji su obilazili gradilište dobijali prijetnje i da su ometani u obavljanju nadzora, te da gradilište zbog toga nije bilo zapečaćeno.

Bonus video: