Proizvodi mljekare "Nika" ponovo na tržištu

Nika je spremna da pomiri tradiciju i savremni način života, pa se od danas, između ostalog, na policima nalaze i domaće kisjelo mlijeko i dijet jogurt
533 pregleda 1 komentar(a)
Mljekara Nika, Foto: Printscreen (YouTube)
Mljekara Nika, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 07.08.2017. 17:36h

Neko se za vikend odmarao od posla, a neko je krenuo ispočetka. U mljekari Nika u pretodna dva dana pripremani su proizvodi koji su od danas ponovo na tržištu.

"Počeli smo sa pasterizovanim mlijekom i kisjelo-mliječnim programom, koji obuhvata kisjelo mlijeko i pavlaku, jogurt gusti i tečni. Kapacitet naše mljekare u odnosu na ostale u Crnoj Gori je najveći“, kazala je tehnolog mljekare Nika Snežana Malović.

"Da se pozicioniramo na tržištu i krenemo polako, a tržište će samo odlučiti. Mi ćemo izaći sa kvalitetom“,rekao ej vlasnik mljekare Tadija Šljukić.

Hvale se da su renovirali sve od poda do plafona, te da je u građevinske radove i nabavku opreme uloženo oko 700.000 eura. Na osvajanju prvih kupaca radiće - kako ističu, 35 iskusnih radnika, među kojima su i radnici bivše Nike, a ukoliko proizvodnja bude rasla, plan je da na paltnom spisku bude 50 ljudi. Ohrabruju i kooperante.

"Što se tiče pakovanja, iskoristili smo opremu iz stare mljekare koja je detaljno remontovana i modernizovana, a što se tiče proizvodnog pogona komplet su novi vodovi, instalacije mlijeka, vode, struje. Radimo na automatici, da bude što više automatizovano“, kazao je Šljukić.

"Očekujemo više posla, više mlijeka. Svi kooperanti koji su zainteresovani mogu doći kod nas, uvijek su dobrodošli", rekla je Malović.

Nika je spremna da pomiri tradiciju i savremni način života, pa se od danas, između ostalog, na policima nalaze i domaće kisjelo mlijeko i dijet jogurt.

Konkurentski će se, kaže, Šljukić odnositi prema uvozu, a ne prema domaćoj proizvodnji. Trudiće se da ponovo prave sir po kojoj je Nika bila prepoznatljiva, a biće i nesvakidašnjih proizvoda.

"Čim malo stabilizujemo otkup krenućemo sa sirarom i nekim kisjelo-mliječnim proizvodima koje ne radi niko u redgionu, tako da očekujemo da će to imati odziva", rekao je Šljukić.

Vozni park je bogatiji za tri cisterne za otkup mlijeka i osam vozila za distribuciju gotovih proizvoda. Firma FML Tadije Šljukića kupila je Niku u avgustu prošle godine za 910.000 eura. Nika je prethodno je bila u vlasništvu nikšićkog biznismena Saše Božovića, na čiji je zahtjev prije dvije godine uveden stečaj, a onda i proglašen bankrot.

Bonus video: