Porodica Đurišić: Tu smo do konačnog rješenja, a ono ne može biti bez u našu korist

S druge strane, Đurišići navode da spor pred Upravnim sudom nema veze sa vlasništvom nad zemljom
2 komentar(a)
Blokada Zabjelo, Foto: Printscreen (YouTube)
Blokada Zabjelo, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 07.08.2017. 17:49h

Skoro dva mjeseca Đurišići blokiraju Jerevansku ulicu na Zabjelu. Spornih hiljadu kvadrata su ogradili i tvrde da je to njihovo.

"57. dan, pakao, pakao po svakom pitanju, skoro da je neizdrživo, ali borba za pravdu nema cijenu, mi ćemo to da izguramo bez obzira na sve", kazala je Danijela Đurišić.

"Ne želim nikakav konflikt ni sa kim, želim ovo mirnim putem u sklopu zakona da se završi", rekao je Vanja Đurišić.

O problemu Đurišića, ali i svih građana koji tu žive, bilo je riječi na prethodnoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

"Jerevanska ulica na Zabjelu blokirana od vlasnika parcele, jer po njihovom su oni vlasnici, ja sam vidio posjedovni list, iako Glavni grad i gradonačelnik tvrdi da je to vlasništvo Glavnog grada. Kako je moguće da već mjesec i po dana građani ne mogu da prolaze ulicom i da je ulica blokirana ", kazao je Miodrag Bešović iz DF-a.

"Ja se ne bih sada osvrtao na ono što je predmet uzurpacije te porodice i ovo sve što se dešava na tom prostoru i zaista to treba nadležni organi da riješe na odgovarajući način", kazao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Gradonačelnik je ponovio da će im platiti, ukoliko nadležni sud tako presudi.

"Kada sud presudi, da je to njegova imovina, Glavni grad će, naravno pošto je to zemljište vjerovatno vrijednije od 30 hiljada eura, morati doći pred ovaj parlament sa tim predlogom za isplatu", rekao je Stijepović.

S druge strane, Đurišići navode da spor pred Upravnim sudom nema veze sa vlasništvom nad zemljom.

"Ja komentarišem kao obmanu, još jednu u nizu obmana javnosti", rekao je Vanja Đurišić.

"Priča se o nekom upravnom sporu, sa kojim mi nemamo nikave veze, to je spor između gradonačelnika, odnosno opštinske uprave i Ministarstva finansija, mi smo tu samo zainteresovana strana, kao takva smo čak i urgenciju poslali 3. jula da se to što prije okonča, dobili odgovor da je to nemoguće, da su prezatrpani nakon 2016. kada sve završe doći ćemo mi na red", kazala je Danijela Đurišić.

Vrhunac apsurda je situacija sa šahtom na sred ulice iz kojeg se izlivaju fekalije. Taj problem još nije riješen i ne zna se kada će biti.

"To moja šahta nije, ponavljam, ali jeste moja zemlja, pazite prijete građaninu na privatnom posjedu, sudski nalog, epidemija, taj koji izaziva epidemiju je gradska uprava", rekao je Vanja Đurišić.

I danas, nakon 57 dana blokade, Đurišići poručuju da nastavljaju rat protiv gradske uprave.

"Tu smo do konačnog rješenja, a ono ne može biti bez u našu korist", kazala je Danijela Đurišić.

"Nećemo odustati koliko god bude trebalo, da li će trebati pet dana, 10, mjesec, pet godina, ali ja Vanja Đurišić odavde neće ići....", poručio je Vanja Đurišić.

Bonus video: