Statis donirao 30.000 eura Institutu za bolesti djece

"Za mene je ovo veoma važan, simboličan čin, zbog čega sam doveo i svoju porodicu", rekao je Statis
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2017. 17:50h

Grčki biznismen Petros Statis, posjetio je sa svojom porodicom Institut za bolesti djece u Kliničkom centru Crne Gore, kome je donirao 30 hiljada eura za kupovinu 41 bolničkog kreveta sa dušecima.

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević uručila mu je zahvalnicu i dodala da to nije njegova prva donacija. Statis se zahvalio ljekarima i medicinskim sestrama koji rade u toj bolnici zbog posla koji obavljaju za djecu u Crnoj Gori. Osim novca, Statis je obezbijedio i poklone za 34 mališana koji se trenutno nalaze na liječenju u dječjoj bolnici.

"Za mene je ovo veoma važan, simboličan čin, zbog čega sam doveo i svoju porodicu. Želim da moja djeca nauče koliko je važno pomagati drugima i da postoje djeca kojoj je pomoć neophodna. Nadam se da će i drugi biznismeni slijediti moje korake, a želim da vas uvjerim da ovo neće biti posljednja donacija", rekao je Statis.

"Bez obzira na veliki trud koji Vlada Crne Gore ulaže u obezbjeđivanje neophodne opreme kako bi Klinički centar i Institut za bolesti djece pružali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, ovom Institutu je neophodna i pomoć ljudi dobre volje, donatora, koji je u ovih zadnjih 7-8 mjeseci bilo veoma mnogo", kazala je direktorica Kliničkogcentra Zorica Kovačević.

Galerija

Bonus video: