"DA ODLUČIO SAM DA IDEM NA KONGRES"

Šćekić: Podržaću Jokovića, ne pripada ni jednoj struji i može da pomiri SNP

"I svi oni koji žele jedinstvo SNP,napredak treba da podrže g.Jokovića kao jedinog kandidata i budućeg predsjednika SNP", istakao je Šćekić
91 pregleda 10 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Dragoslav Šćekić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 04.02.2019. 05:54h

Iako se nakon raskola u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) i ostavke Srđana Milića na mjesto predsjednika partije, pominjao kao kandidat za preuzimanje ove funkcije, predsjednik opstine Berane, Dragoslav Šćekić kaže da za sada sebe ne vidi sebe kao lidera neke partije.

Na kongresu SNP koji će se održati 13. avgusta u Podgorici on će, kako je kazao Televiziji Vijesti, podržati Vladimira Jokovića za predsjednika koji kako tvrdi "ne pripada ni jednoj struji i može da pomiri SNP".

Joković bi kandidaturu trebalo da objavi sjutra . 

"Da odlučio sam da idem na kongres SNP jer želim da dam sve od sebe da se sačuva SNP. Podržaću g. Jokovića za budućeg predsjednika SNP jer smatram da je on kandidat koji nije pripadao ni jednoj struji ,da može da pomiri SNP, da može da vrati SNP izvornim principima i smatram da on treba da bude jedini kandidat na ovom kongresu. I svi oni koji žele jedinstvo SNP,napredak treba da podrže g.Jokovića kao jedinog kandidata i budućeg predsjednika SNP", istakao je Šćekić.

Vjerujete li zaista da je nakon evidentnog raskola u stranci Joković u stanju da sastavi podijeljeni SNP?

"Vjerujem prije svega zbog kvaliteta koje g. Joković ima, kako ljudskih tako i partijskih i njegov prethodni rad u SNP i njegov rad uopšte je pokazao da on ima kapaciteta i kvaliteta prije svega da razgovara sa ljudima, ono što je potrebno SNP, a zatim i da povuče sve one poteze koji su potrebni jedinstvu i napretku partije", dodao je Šćekić.

Aleksandar Damjanović juče je članove SNP okupljene oko Vas pozvao da ne daju podršku, kako je kazao, nelegitimnom kongresu. On smatra da su Joković i Snežana Jonica iz iste grupacije koja je bila protiv struje čiji ste vi neformalni lider. Ranije je Damjanović najavio formiranje stranke. Jeste li razmišljali da mu se priključite? 

"Ja prije svega ne bih stavljao u isti kontekst g. Jokovića i Jonicu. Ipak, mislim da je Joković kandidat koji nije u prethodnom periodu prema bilo kome imao određene poteze koji bi mogli da poremete odnose i jedinstvo tako da je čovjek koji je u prethodnom periodu imao korektan odnos prema svima i ne bih ga svrstavao na bilo koju stranu i zato ima punu podršku", kazao je Šćekić.