PODACI MINISTARSTVA TURIZMA

U Crnoj Gori trenutno boravi 190.000 turista

Posljednji podaci Centralne banke pokazuju da je u prvom kvartalu ostvareno 25,7 miliona eura prihoda, što je 35 odsto više u odnosu na prva četiri mjeseca 2016. godine
0 komentar(a)
turizam, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
turizam, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 04.08.2017. 19:03h

Na osnovu podataka do kojih je Ministarstvo turizma došlo preko lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori trenutno boravi više od 190.000 turista što je za 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. U prvoj polovini godine ostvareno je 15 odsto više noćenja u odnosu na 2016. godinu.

"Osim Rusije i Srbije koji imaju značajno učešće u strukturi stranih turista, sve je više turista iz drugih evropskih zemalja, a ostvaren je rast prometa turista iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Holandije, te skandinavskih zemalja, Danske, Švedske i Finske", saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Iz budvanske hotelske grupe Montengro stars kažu da su svi smještajni kapaci popunjeni i bukirani do polovine oktobra, te da je do sada zabilježeno pet odsto više noćenja nego prošle godine.

Posjećenost tivatske rivijere je na nivou prošlogodišnje.

"Ove sedmice je u pitanju 7.515 turista što je za jedan odsto povećanje u odnosu na prošlu godinu.Generalno mi cijele godine bilježimo porast broja turista u odnosu na prethodnu sezonu", rekla je direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić.

Prve podatke o zaradi od turizma, Ministarstvo očekuje narednog mjeseca.

Posljednji podaci Centralne banke pokazuju da je u prvom kvartalu ostvareno 25,7 miliona eura prihoda, što je 35 odsto više u odnosu na prva četiri mjeseca 2016. godine.