Kako se Nikšićani rashlađujuju: "Ko nije iskompleksiran, dolazi na Krupac"

Značajnija posjećenost stranih turista očekuje se narednog vikenda kada počinje Lake fest
112 pregleda 8 komentar(a)
Krupac, Foto: Screenshot (YouTube)
Krupac, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.08.2017. 17:39h

Iako je nivo vode na Krupcu ove godine na biološkom minimumu, na 40 stepeni Nikšićani mu ne nalaze mane. Kupača ima od ranog jutra, ali najveći broj pristiže u najvrelijem dijelu dana.

"Mislim da na internetu treba malo više da se reklamira, a i uvijek sam kritikovao Nikšićane - ovdje dnevno treba da bude bar 2.000 kupača, a dođe ih 200. Što znači da smo iskompleksirani", kaže jedan od kupača.

Oni koji nisu, na jezero dolaze porodično. Kupališni kompleks sadrži rekreacije na vodi, sportske terene i prostor za zabavu najmlađih, a tu su i dva ugostiteljska objekta. Plažnog mobilijara ne fali, a za korišćenje vam ne treba novčanik, jer tako diktira mali nivo vode.

"Ležaljke, pedaline, kajaci, to je sve za sad besplatno. Dio za najmlađe je dosta pristupačan u odnosu na primorje", kaže Sandra Marković, PR Krupac Mont.

"Djeci je super, Dođemo malo da odmorimo, rashladimo se, tako da smo prezadovoljni. Beba se ne kupa, ali joj je lijepo u hladovini", kaže Nikšićanka Lidija.

Na brani su obično iskusniji plivači, kao i polaznici škole plivanja koja se tradicionalno organizuje na jezeru. Posljednjih godina, na nikšićkom moru nije neobično sresti strane turiste.

"Iz godine u godinu se povećava broj stranih turista na Krupcu, svakodnevno imamo neki broj stranaca iz regiona i šire", kaže PR Krupac Mont.

Značajniji broj posjetilaca sa strane očekuje se od 11. do 13. avgusta u vrijeme održavanja Lejk festa, kada će se tradicionalno topole kraj jezera pretvoriti u kamp naselje.

Bonus video: