DF: Njemačka da se aktivnije uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori

Iz DF su Materna obavijestili da Crna Gora iz budžeta odvaja milione eura "zbog pogrešnih odluka nekih sudija i olakih zahtjeva tužilaštava za određivanje pritvora"
6 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: DF
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: DF
Ažurirano: 31.07.2017. 17:42h

Lideri Demokratskog fronta (DF) pozvali su Njemačku da se aktivnije uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori i ohrabri one koji su za politički dijalog.

Ambasadora Njemačke u Podgorici, Hansa Gintera Materna, u razgovoru u ambasadi u Podgorici, obavijestili su o, kako su rekli , torturi nad DF i njegovim članovima.

Nakon sastanka saopštili su kako su veoma zadovoljnji onim što su čuli od Materna sa kojim su dogovorili i nastavak komunikacije, posebno na temu državnog udara.

Nakon što su se prethodne sedmice lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević sastali sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom, danas su o sebi kao žrtvama političkog progona aktuelne vlasti , razgovarali i sa Maternom.

Objasnili su mu da će poslati dokaze koje je njihov advokatski tim prikupio o navodno nezakonitom postupanju Milivoja Katnića u slučaju drzavni udar.

Iskoristili su priliku i da pozovu Njemačku da pomogne u rješavanju političke krize u Crnoj Gori

"Dogovorili smo nastavak saradnje, naročito kada je posrijedi slučaj terorizma u pokušaju. Pozvali smo Njemačku da se aktivnije uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori, s jedne strane one koji su za politički dijalog treba ohrabriti, a s druge strane, da one koji su za nasilje i sukobe u Crnoj Gori, koji proglašavaju kompletnu opoziciju državnim neprijateljima i ne žele bilo kakav dijalog sa opozicijom, kao takve treba politički izolovati i onemogućiti da sprovode svoj pakleni plan", istakao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera DF Nebojša Medojević.

Iz DF su Materna obavijestili da Crna Gora iz budžeta odvaja milione eura "zbog pogrešnih odluka nekih sudija i olakih zahtjeva tužilaštava za određivanje pritvora".

Jedan od lidera DF, Andrija Mandić je tim u vezi kazao i da su njemačkom diplomati objasnili da je njegov vozač Mihailo Čađenovič koji je je u zatvoru šest mjeseci, nevin i da su tokom prvog dovođenja u sud navodno pokušali da ga ubiju.

"U saobraćajnom udesu za koji ja sumnjam da je isceniran, izvršen je pokušaj ubistva i danas to pravosuđe nastavlja i dalje da muči njega i drugu trojicu ljudi koji su tamo tri mjeseca, Željka Šćepanovića, Dejana Vujisića i Momira Nikolića iz Republike Srpske, kazao je Mandić.

Sa Maternom je razgovarao i član poredsjedništva DF, Milan Knežević.

Bonus video: