230 KILOGRAMA DROGE IZGUBLJENO U FRANCUSKOJ

Igor Mitrović ubijen zbog nestalog kokaina?

Sagovornici Televizije Vijesti potvrđuju ono što su istražitelji nezvanično saopštili već prvog dana - Mitrović nije bio član crnogorskih organizovanih kriminalnih grupa, ali tvrde da je radio mimo njih.
851 pregleda 14 komentar(a)
Igor Mitrović, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Igor Mitrović, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Ažurirano: 29.07.2017. 17:40h

Zelenašenje, sukobi iz prošlosti... samo su neki mogući motivi koji su se mogli čuti nakon ubistva tridesetdevetogodišnjeg Igora Mitrovića prošle sedmice u Baru.

Dok istražitelji vode, kako to uvijek vole saopštiti, opsežnu istragu o ubistvu ovog Baranina koji je u policijskim spisima registrovan posljednji put prije više od deset godina i to zbog tuča, sagovornici Televizije Vijesti iz policije tvrde da je taj, naizgled miran i povučen porodični čovjek, ustvari važio za velikog igrača kada je riječ o međunarodnom švercu kokaina.

Potvrđuju ono što su istražitelji nezvanično saopštili već prvog dana - Mitrović nije bio član crnogorskih organizovanih kriminalnih grupa, ali tvrde da je radio mimo njih.

Motiv njegove likvidacije je, tvrde dobro upućeni sagovornici, kokain koji je prije dva mjeseca nestao u Francuskoj. Riječ je o 230 kilograma kokaina u čiji transport iz Južne Amerike je Mitrović navodno bio direktno uključen.

Do isporuke kupcima, međutim, nije došlo jer u jednoj od luka osobe koje su bile zadužene da se pobrinu za premještaj droge nijesu uspjele da izvuku tovar, a onda se robi izgubio svaki trag.

Kokain, objašnjava sagovornik Televizije Vijesti, nijesu zaplijenili istražitelji, već je naprosto nestao, zbog čega pripadnici međunarodnih kriminalnih grupa vjeruju da je ukraden.

Skupocjeni bijeli prah pripadao je osobama koje važe za pripadnike nekoliko regionalnih kriminalnih grupa koje su povjerile posao transporta Mitroviću budući da je, dodaju sagovornici Vijesti, nekada bio pomorac.

A mafijaška pravila, dodaju, u poslu trgovine narkoticima su jasna, - ako si zadužen za kokain, a on bude izgubljen, moraš da isplatiš njegovu tržišnu vrijednost ili u suprotnom gubiš glavu.

Zbog sumnje da je bio umiješan u međunarodni šverc narkotika, kako saznaju Vijesti, Mitrović je bio pod lupom mnogih policijskih službi za drogu.

Sagovornici Televizije Vijesti vjeruju da će novonastali rat zbog izgubljenog tovara biti još krvaviji od onog koji traje od 2014. godine kada je u Valensiji nestao tovar kokaina a u kojem je do sada ubijeno desetak osoba među kojima i nevine žrtve.

Razlog za ove sumnje su saznanja da su u ovaj međunarodni šverc, osim Crnogoraca, umiješane i osobe iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Igor Mitrović ubijen je 18. jula u barskom naselju Šušanj. I dalje nepoznata osoba, za koju istražitelji vjeruju da je došla iz jedne susjedne države, prišla je njegovom automobilu u trenutku kada je Mitrovićeva supruga izašla iz vozila kako bi bacila smeće. Prišao je "fijatu" za čijim volanom se nalazio Mitrović, prislonio mu pištolj na glavu i pucao nekoliko puta.

O surovosti ove egzekucije govori podatak da su ubistvo Mitrovića gledala njegova maloljetna djeca koja su se u tom trenutku nalazila na zadnjem sjedištu automobila.