Đukanović: Anđelka i Matija Bojović u CG stigli radi renoviranja porodične vile

"Nikakvog dogovora na bilo kakvo izvršenje bilo kakvog krivičnog djela među njima nije bilo", rekao je Đukanović
251 pregleda 8 komentar(a)
Anđelka Bojović, Matija Bojović, Foto: Filip Roganović
Anđelka Bojović, Matija Bojović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.07.2017. 17:26h

Anđelka Bojović, majka navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića i njegov rođak Matija najkasnije sjutra biće privedeni nadležnom sudiji zbog sumnje da su počinili krivična djela "dogovor za izvršenje krivičnog djela u saizvršilaštvu i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija."

Iako u crnogorskoj policiji sumnjaju da su Bojovići pripremali teren za likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića kako bi osvetili ubistvo Anđelkinog mlađeg sina Nikole, advokati osumnjičenih tvrde da to nema veze sa istinom i da mediji svojim izvještavanjem krše pretpostavku nevinosti

"Ono što mogu da kažem da su i jedno i drugo negirali izvršenje krivičnog djela, da su u Crnu Goru došli samo i isključivo radi renoviranja porodične vile koja se nalazi na Žabljaku, da su u Nikšić došli tog dana u trgovinu. Nikakvog dogovora na bilo kakvo izvršenje bilo kakvog krivičnog djela među njima nije bilo. Očekujemo odluku tužilaštva po pitanju predloga ili ne predloga pritvora. Mi se nadamo da ono što odbrana vjeruje da će istina izaći na vidjelo tj. da ovi ljudi apsolutno nijesu krivi za ono što im se stavlja na teret", kazao je advokat osumnjičenih Dragoljub Đukanović.

"Smatram da su apsolutno svi mediji u Crnoj Gori i šire koji su izvještavali o ovom predmetu apsolutno kršili pretpostavku nevinosti što ćemo uostalom pokazati ukoliko se pokrene postupak", kazala je advokatica osumničenih Bojana Franović.

Bonus video: