Koljenšićev advokat: Policija da zaštiti mog klijenta i njegovu porodicu

U telefonu Anđelke Bojović je, kako saznaje Televizija Vijesti, pronađeno desetak fotografija na kojima je Koljenšić, njegova kuća i put koji vodi do nje
671 pregleda 18 komentar(a)
Boris Marinović, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Boris Marinović, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Ažurirano: 27.07.2017. 17:23h

Šezdesešestogodišnja žena uzima pravdu u svoje ruke, prikuplja podatke o kretanju osobe za koju vjeruje da joj je ubila sina i tako sprema teren za njegovu likvidaciju. Liči na filmsku priču iz sicilijanskog podneblja, ali se u stvarnosti događa u Crnoj Gori.

Nikšićka policija sinoć je u naselju Kličevo uhapsila Anđelku Bojović, majku vođe zemunskog klana Luke Bojovića i njegovog brata od strica - tridesetpetogodišnjeg Matiju. Oni su, sumnjaju istražitelji, danima prikupljali podatke o kretanju Nikšićanina Ratka Koljenšića, optuženog da je 2013. godine u Beogradu učestvovao u ubistvu Anđelkinog mlađeg sina Nikole.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je policija dobila operativni podatak da je blizu Kolljenšićeve kuće u Kličevu primijećen automobil panda beogradskih registracija. Krenuli su u potragu i ubrzo našli automobil u kojem su bili Anđelka i Matija. Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gde je pronašla dvadeset metaka, kutiju od ručne bombe i dve radio-veze.

Istražitelji, kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, nemaju dilemu da su Anđelka i Matija 20. jula preko Dobrakova ušli u Crnu Goru samo s jednim ciljem – da prikupe dovoljno podataka o Koljenšićevom kretanju kako bi ga likvidirali i tako osvetili Nikolinu smrt, jer je, prema dokazima srpskog tužilaštva, zajedno sa Danilovgrađaninom Slobodanom Šaranovićem organizovao ubistvo mlađeg Bojovića.

Televizija Vijesti uspjela je da da stupi u kontakt sa Ratkom Koljenšićem koji je kratko kazao da ne želi da daje nikakve izjave i da mu je dosta nevolja. Koljenšićev advokat traži od policije da zaštiti njegovog klijenta.

"...od dva okrivljena koja su u ovom postupku u Crnoj Gori, da je jedan već ubijen, to je gospodin Slobodan Šaranović. Tako da, iako su postojale indicije da se tako nešto priprema, policija tu nije bila na visini zadatka. Stoga smatram da je neophodno, kada je u pitanju Ratko Koljenšić, da policija preduzme mnogo veće aktivnosti, da je u pitanju njen profesionani kredibilitet, da je u pitanju profesinalna čast policije Crne Gore i smatram da je neophodno da se izvrši bezbjednosna procjena ugroženosti Ratka Koješića i njegove porodice," kazao je advokat Koljenšića, Boris Marinović.

U Anđelkinom telefonu je, kako saznaje Televizija Vijesti, pronađeno i desetak fotografija na kojima je Koljenšić, njegova kuća i put koji vodi do nje.

Inače, Anđelka Bojović cijelu svoju profesionalnu karijeru provela je na beogradskom fakultetu likovnih umjetnosti, gdje je bila profesor slikanja i crtanja. Umjetnost, međutim, nije bila sudbina ove porodice. U ratu koji je njen sin Luka vodio sa porodicom Šaranović stradao je njen mađi sin Nikola. Njegovo ubistvo je, prema optužnici, naručio Slobodan Šaranović, uvjeren da je Lukina kriminalna grupa ubila njegovog brata Branislava. I sam Šaranović ubijen je 11. marta ove godine ispred svoje kuće u Budvi.

Bonus video: