Damjanović: Situacija u vlasti nikad gora, tamo postoje žestoke podjele

"Sarađujem sa onima koji dijele iste ili slične ideje mog političkog puta i onoga što sam radio devet godina u parlamentu, časno zastupajući članove SNP, i boreći se za njihova prava i bolju Crnu Goru", rekao je Damjanović
24 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Printscreen (YouTube)
Aleksandar Damjanović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 27.07.2017. 17:06h

Bivši sef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije, Aleksandar Damjanović, koji je već mjesecima bez funkcije ali i komunikacije u toj stranci, najavio je da bi uskoro mogao osnovati novu, koja bi prvenstveno okupila nezadovoljne članove i simaptizere SNP-a.

On je poručio da bi to svakako bila poltička snaga, koja bi doprinijela političkim promjenama u Crnoj Gori, a vjeruje i da opozicija ima obavezu i šansu da to učini na narednim izborima.

"Nije isključena mogućnost da veliki broj članova SNP i simpatizera, koji se ne mire sa uništavanjem i nestajanjem partije, kao i veliki broj onih koji nijesu članovi SNP, ali baštine izvorne principe SNP, se saberu u novu političku snagu, koja bi kroz jedinstven put na idejama, pravednije, zdravije, mnogo bolje Crne Gore svakako dala svoj doprinos neminovnim političkim promjenama", rekao je Damjanović.

Kada bi moglo doći do formiranje te nove stranke?

"Govorim samo o ideji, i o tome da se razgovori vode, bićete naravno obavijšteni, kada se ideja bude realizovala", dodao je Damjanović.

Kakva bi to bila stranka, kakvog profila, po čemu bi se razlikovali od stranke kojoj ste do sada pripadali i poltičkih partija koje trenutno imamo na političkoj sceni Crne Gore?

„Vjerujte mi u ovoj fazi ovo je dovoljno da kažem, i da negdje ponovo ukažem da se ogroman broj članova, ne miri sa ovo farsom, i da će dati adekvatan odgovor", kazao je Damjanović.

Ako bi došlo do formiranja te nove stranke, u kome vidite najbližeg saradnika,moglo bi se reći da ste u posljednje vrijeme, najbliže sarađivali sa DF?

„Sarađujem sa onima koji dijele iste ili slične ideje mog političkog puta i onoga što sam radio devet godina u parlamentu, časno zastupajući članove SNP, i boreći se za njihova prava i bolju Crnu Goru. Međutim ne bi licitirao sa saveznicima i sa protivnicima, svakako sam iskazao solidarnost sa kolegama koji su satjerani maltene kroz oduzimanje imuniteta i ovim lakrdijama koje su se dešavale u parlamentu “, rekao je Damjanović

SNP i DEMOS su se podijelili, DF je u priličnom rasulu, šest poslanika im je ostalo bez poslaničkog imuniteta, na koji način vidite da bi u ovom trenutku opozicija mogla biti jedinstvena, i dočekati spremno neke nove izbore, lokalne ili predsjedničke naredne godine?

"Te razlike u opoziciji, ili podjele o kojima vi govorite, ne smiju da budu smetnje, da se kroz jedan zajedničko koordinirani nastup dođe do građana. Ja ipak ne bih fokus usmjerio na opoziciju, ja mislim da je situacija u vlasti nikad gora, i da i tamo postoje žestoke podjele ispod žita, i svakako će i od volje i od znanja opozicije, zavisiti to da li će ovdje biti promjena“, zaključio je Damjanović.

Bonus video: