U Ministarstvu zdravlja zadovoljni, u KCCG se nadaju da će do kraja godine sve raditi besprekorno

"Prije mjesec dana zakazan, evo sjedim ovdje, čekam, šta znam, po mome meni se čini da to sve nije u redu", kazao je jedan od pacijenata
1 komentar(a)
Kenan Hrapović, Zorica Kovačević, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Kenan Hrapović, Zorica Kovačević, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 24.07.2017. 18:57h

Direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević nada se da će do kraja godine sistem Centralnog elektronskog zakazivanja raditi besprekorno.

Obećava da će u našoj najvećoj bolnici učiniti sve da svaki pacijent prvi pregled obavi u roku od 30 dana.

84 odsto pacijenata trenutno ima zakazan pregled pomoću sistema Centralnog elektronskog zakazivanja. U Ministarstvu zdravlja kažu da su zadovoljni kako sve funkcioniše, a u Kliničkom centru nadaju se da će do kraja godine sve raditi besprekorno.

Inače, ministri zdravlja i ekonomije Kenan Hrapović i Dragica Sekulić obišli su Dječiju bolnicu i Klinički centar. Za unaprjeđenje energetskih karakteristika tih objekata uloženo je 2,8 miliona eura, a planirana ušteda energije je oko 25 odsto.

U Kliničkom centru pacijenti se, uobičajeno, najviše žale na čekanje.

"Prije mjesec dana zakazan, evo sjedim ovdje, čekam, šta znam, po mome meni se čini da to sve nije u redu", kazao je jedan od pacijenata.

Novi projekat Centralnog zakazivanja pregleda radi dobro, tvrdi ministar zdravlja Kenan Hrapović. 84 odsto pacijenata je zakazano elektronskim putem, ostalih 16 odsto su zakazani prije pročetka tog projekta.

"Mi smo veoma zadovoljni dinamikom realizacije tog projekta, naravno, kao i svaki drugi projekat imamo određene nedoumice pojedinih ljekara, određene poteškoće", istakao je Kenan Hrapović, ministar zdravlja.

Ima i onih pacijenata koji kažu da je sve u redu.

"Ništa, ništa, nema čekanja, zna se kada treba da me pregleda, nema no smo zadovoljni i previše", rekao je jedan pacijent.

U Kliničkom centru žale se da na pojedinim klinikama nema kadra. To su nadomjestili angažovanjem ljekara iz privatne prakse, prije svega na Internoj klinici i u Dječijoj bolnici.

"Nadamo se da ćemo do završetka godišnjih odmora, kada budemo skinuli liste koje su zakazane prije početka rada Centralnog zakazivanja, imati prilike da budemo izuzetno zadovoljni negdje krajem godine, tada će to funkcionisati besprekorno, mi što se tiče Kliničkog centra ćemo uraditi sve da ispoštujemo Uputstvo Ministarstva da svaki pacijent prvi pregled obavi u roku od 30 dana", kazala je Zorica Kovačević, direktorka KCCG.

A Hrapović i Kovačević su sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić obišli Dječiju bolnicu i Klinički centar gdje je Vlada za projekat energetske efikasnosti izdvojila 2,8 miliona eura.

"Na Institutu za bolesti djece je zamjenjena fasadna bravarija, urađena fasada, termo fasada i sistem grijanja i hlađenja, a u Kliničkom centru takođe urađena kompletna bravarija, u ogromnom objektu, urađeni dodatni napori vezano za sistem grijanja i hlađenja", rekla je Kovačević.

"Ono što očekujemo je da u Kliničkom centru imamo uštedu od najmanje 25 odsto potrošnje energije", kazala je Sekulić.

Projektom energetske efikasnosti, osim Kliničkog centra i Dječije bolnice, obuhvaćeno je pet opštih bolnica, dvije specijalne bolnice i dva Doma zdravlja, a sve to koštalo je 5,1 milion eura.

Bonus video: