Medojević: Đukanović ukidanjem imuniteta pokušava uvesti diktaturu

Poslanici bi do kraja mjeseca trebalo da se izjasne o zahtjevu Osnovnog tužilaštva za skidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta Milutinu Đukanoviću, Branku Raduloviću, Marini Jočić i Milanu Kneževiću
21 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Nebojša Medojević, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Ažurirano: 23.07.2017. 17:53h

Poslanici bi do kraja mjeseca trebalo da se izjasne o zahtjevu Osnovnog tužilaštva za skidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta Milutinu Đukanoviću, Branku Raduloviću, Marini Jočić i Milanu Kneževiću, potvrdio je Televiziji Vijesti predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja.

Skidanje imuniteta se traži zbog incidenata u holu Skupštine 15. februara koji su uslijedili nakon što je parlament ukinuo imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

U DF-u potez Osnovnog tužilaštva doživljavaju kao nastavak njihovog političkog progona, ali i kao napad na parlamentarizam i ustavni poredak zemlje. Bivsi ministar pravde, Dragan Šoć, podsjeća da incidenti poput onih u skupštinskom holu nisu bili tako rijetki u istoriji crnogorskog parlamentarizma, ali nisu rezultirali zahtjevom za ukidanje imuniteta.

Bonus video: