Požari loši i za sezonu: Za sada nema otkazivanja aranžmana

Iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije juče je saopšteno da nije bilo otkazivanja aranžmana zbog požara u Crnoj Gori
50 pregleda 0 komentar(a)
plaža, ljeto, Foto: Screenshot (YouTube)
plaža, ljeto, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.07.2017. 18:15h

Naslovnice medija nijesu uplašile turiste koji planiraju da ljetovanje provedu u Crnoj Gori, uvjeravaju iz Nacionalne tursitičke organizacije. Tvrde da ovih dana nijesu zabilježena otkazivanja turističkih aranžmana zbog požara koji su zahvatili crnogorsko primorje.

“Ne postoje otkazivanja niti gosti iskazuju bilo kakvo interedovanje da bi napuštali Crnu Goru. Stanje u hotelima je apsolutno redovno“, kazala je Željka Radak Kukavičić iz NTO.

Turistička organizacija Tivta, grada koja je ovih dana najugroženiji požarima, sprovela je anketu među turistima.

“Postoji interesovanje turista koji borave u privatnom smještaju, a koji se nalazi blizu aktivnih područja, da se premjeste u neki od hotela na Tivatskoj rivijeri“, dodaje Kukavičić.

I iz hercegnovske turističke organizacije naglašavaju da nema iznenadnih odjavljivanja turista.

“Po saznanjimaTO za sada nema otkazanih rezervacija niti odlaska turista prije vremena od planiranog a da su razlog požari“, kazala je Ana Stanišić, direktorica TO Herceg Novi.

Radak Kukavičić kaže da je NTO turističkim agentima i stranim partnerima uputila i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova u kom se naglašava da su hoteli i rizorti u Crnoj Gori bezbjedni, te da požari ne ugrožavaju ljude, njihovu imovinu kao ni kulturna dobra.

Iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije juče je saopšteno da nije bilo otkazivanja aranžmana zbog požara u Crnoj Gori.

Ista vijest danas je stigla iz Asocijacije turističkih organizacija Rusije iz koje je saopšteno da zbog požara u Crnoj Gori i Hrvatskoj nema otkazivanja turističkih aranžmana i da ruski turisti nastavljaju svoj odmor u tim zemljama. Turisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine I Rusije, tradicionalnoi su najbrojniji u Crnoj Gori.

Bonus video: