Zaposleni u RTCG se oprostili od Brajkovića i Sekulića

Brajković i Sekulić sahranjeni su danas na podgoričkom groblju Čepurci
262 pregleda 0 komentar(a)
Božo Brajković, Igor Sekulić, Foto: Screenshot (YouTube)
Božo Brajković, Igor Sekulić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.07.2017. 18:25h

Minutom ćutanja, kolege i prijatelji iz Radio-televizije Crne Gore odali su počast nastradalom novinaru Božidaru Brajkoviću i snimatelju Igoru Sekuliću, koji su poginuli prekjuče u stravičnom udesu na putu Kolašin – Podgorica, u mjestu Dromira.

Brajković je najpoznatiji kao dugogodišnji urednik i voditelj emisije o poljoprivredi Agrosaznanje, dok je Sekulić bio dio ekipe te emisije ali je svojom kamerom zabilježio i niz drugih značajnih događaja.

"Izgubili smo ljude koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag na RTCG", kazao je predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević, "Boža su veličale njegove priče i ljudi koji su mu vjerovali. I za svoje pregalaštvo i za svoja djela, dobio je niz priznanja i pohvala. Igor je bio jedan od najkreativnijih snimatelja pred kojim je bilo još kilometara nedovršenih traka. I mlad i dovoljno iskusan za velike kadrove. Skoro da nema mjesta u Crnoj Gori koji njegov objektiv nije zabilježio."

Vršilac dužnosti urednika Prvog programa, Aleksandar Mirković, istakao je da su Brajković i Sekulić dali značajan pečat televiziji.

"Bili su prije svega neobično dobro ljudi, a takođe i kolege. Ponosimo se i mi u RTCG. Božo i Igor ostavili su neizbrisiv trag u našoj kući, ali i u našim sjećanjima. Siguran sam, uvijek će biti dio svake naše ekipe koja pođe na teren, kroz uspomene i lijepa sjećanja na dva plemenita čovjeka. Neka im je slava i hvala."

Brajković i Sekulić sahranjeni su danas na podgoričkom groblju Čepurci.

Bonus video: