Sekulović: Crna Gora slavi 13. jul raspolućena po svim pitanjima

Opozicioni lideri sa poručuju da crnogorskim građanima još nije vraćena najveća sloboda – demokratija
143 pregleda 5 komentar(a)
Sergej Sekulović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Sergej Sekulović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 13.07.2017. 17:08h

Vijence na spomen obilježja širom Crne Gore danas su povodom Dana ustanka naroda Crne Gore i Dana državnosti položile državne i delegacije političkih partija.

Prema mišljenju predsjednika države Filipa Vujanovića ovo ce biti još jedna istorijski vrijedna godina za Crnu Goru, jer je postala članica NATO saveza.

Predsjednik Vlade Duško Marković poručuje da su mir i stabilnost najveće vrijednosti , koje država baštini, te da je Crna Gora u prošlosti naučila lekcije i da greške više neće ponavljati.

Opozicioni lideri sa druge strane poručuju da crnogorskim građanima još nije vraćena najveća sloboda – demokratija.

Politički analitčar Sergej Sekulović ocjenjuje da Dan ustanka i Dan državnosti Crna Gora danas slavi raspolućena po svim pitanjima.

"U zavisnosti od političkog gledanja, Crna Gora je raj na zemlji, Monako itd, lider u regionu, a s druge strane ukoliko ne pripadate tom političkom savezu i gledate iz drugog ugla Crna Gora je dubinski podijeljena zemlja, u dubokoj političkoj krizi, zemlja u kojoj očekujemo suđenje političkim liderima, zemlja u ekonomskoj i socijalnoj krizi", istakao je Sekulović.

Cvijeće na Spomenik partizanima u Virpazaru danas je položio lider SDP-a Ranko Krivokapić koji je kazao da je 13.jul dan kada treba da se podsjetimo da je najveća sloboda demokratija koja još nije vraćena građanima Crne Gore.

Čestitke povodom Dana državnosti stigle su i od lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, Demokratske Crne Gore Alekse Bečića i Demokratske narodne partije Milana Kneževića.

Bonus video: