Ulcinj: Cungu od Markovića tražio donaciju od 300.000 eura

Cungovi koalicioni partneri o ovom zahtjevu, kažu, ne znaju ništa, ali imaju komentar
88 pregleda 0 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2017. 17:48h

Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu pisao je premijeru Dušku Markoviću i tražio od njega da toj lokalnoj samoupravi pokloni 300.000 eura iz državne budžetske rezerve. U dopisu, Cungu između ostalog navodi, da je taj novac neophodan kako bi spriječili blokadu lokalne uprave. Iz URA, koja je dostavila dokument TV "Vijesti", ovakav potez ocjenjuju skandaloznim.

"Ovaj zahtjev je u najmanju ruku skandalozan. Predsjednik opštine ovim dopisom samo priznaje da kao čelni čovjek velike koalicije nije u stanju da sanira stanje u opštini, u finansijama, stanje koje su u velikoj mjeri oni sami kreirali", rekao je Omer Bajraktari predsjednik ulcinjskog odbora URA.

Cungovi koalicioni partneri o ovom zahtjevu, kažu, ne znaju ništa, ali imaju komentar.

"Interesantno je i smiješno. Prvi put se srijećem sa ovakvom činjenicom da jedna opština traži donaciju od Vlade, ajde da je bila dotacija", rekao je predsjednik Demokratske partije Fatmir Đeka.

Ni u ulcinjskom DPS-u ne znaju ništa, potvrdio je u telefonskom razgovoru za TV "Vijesti" predsjednik opštinskog odbora Ljoro Nrekić, koji ovakav potez prvog čovjeka grada nije želio da komentariše.

S druge strane, Đeka je poručio Cunguu da se lati posla.

"Danas građani i pravna lica od neubiranih poreza duguju opštini oko deset miliona eura. Plus imamo i predmete koji su preko million eura, uzete su pare, a opština je dobila predmete i ti ljudi treba da vrate novac našoj opštini" rekao je Đeka.

U URA su uvjereni da bi Cungu taj novac usmjerio na predizbornu kampanju.

"Po meni opština traži novac za predizbornu kampanju koja će početi odmah nakon ljetnjih mjeseci - za asfaltiranje, šminkanje grada, da se pridobije volja građana", rekao je Bajraktari.

Sagovornici TV "Vijesti" ipak ne vjeruju da će premijer pokloniti Cunguu 300.000 eura.Iz URA su pozvali prvog čovjeka grada da obavijesti javnost, sazove hitnu sjednicu parlamenta i saopšti, ukoliko je to tačno, da lokalnoj samoupravi po prvi put u istoriji njenog postojanja prijeti blokada. Cungu nije želio da govori o razlozima zbog kojih je tražio od Vlade donaciju, poručivši da sve stoji u dopisu.

Bonus video: