U SMJENI SANKCIONIŠU 10 do 15 VOZAČA

Ekipa "Vijesti" u patroli sa policijskim presretačem

"Ako vozač prihvaća, stranac ako prihvata odgovornost za počinjeni prekršaj, onda idemo skraćenim postupkom, idemo u Poštu da uplate kaznu, to je mnogo lakše i jednostavnije nego da idemo u sud", kazao je Globarević
210 pregleda 0 komentar(a)
presretač, Foto: Printscreen
presretač, Foto: Printscreen
Ažurirano: 04.02.2019. 17:58h

U sred turističke sezone velike su gužve i na plažama, ali i na putevima, a naročito brzo se vozi kroz Zetu preko zaobilaznice. Zato je tu policijski presretač.

Policajci Saša Globarević i Radomir Roganović hvataju one koji prave prekršaje u saobraćaju.

Crni audi beogradskih tablica išao je brzo. Policijski presretač brzo ga je upecao. 

Na prvom proširenju audi je zaustavljen.

Turisti iz Srbije na ekranu je pokazan snimak koliko je brzo vozio. Na cesti gdje je ograničenje 80, išao je tačno 137 kilometara na sat.  

"Pisanje prekršajne prijave i oduzimanje vozačke dozvole. Za vas vozače sa strane, ide skraćeni postupak, nema oduzimanja vozačke dozvole, zato moramo u Sud za prekršaje. Kazna je od 80 do 350 eura, plus sudski troškovi", kazao je Globarević.

Ipak, vozač iz Srbije, koji je priznao prekršaj otpraćen je do najbliže Pošte, kako bi platio kaznu i dobio nazad svoja dokumenta.

"Ako vozač prihvaća, stranac ako prihvata odgovornost za počinjeni prekršaj, onda idemo skraćenim postupkom, idemo u Poštu da uplate kaznu, to je mnogo lakše i jednostavnije nego da idemo u sud", kazao je Globarević.

Svaki dan, presretači love vozače na putevima ka Baru, Cetinju, Kolašinu i Nikšiću.

Ova Toyota Avensis svakodnevno je na potezu do Bara. Često su na zaobilaznici kroz Zetu.  

"Na ovom dijelu puta velike su brzine, tako da se dešavalo i do 200 kilometara na čas da snimimo vozače da voze. I šta vam kažu kada ih zaustavite? Ništa, probaju vozilo, lijep put, pa probaju vozilo", kazao je Globarević. 

Ljeti je posebno opasno na cesti, jer je gužva, stvaraju se kolone, a mnogi pretiču tamo gdje nije dozvoljeno. 

"Nemamo nikakvu normu, to se sve dešava... Od 10 do 15 sankcionisanih vozača. Za jednu smjenu? Za jednu smjenu, osam sati", kazao je Globarević.

Na ovom mjestu je ograničenje brzine 60. Poštujte propise i vozite pažljivo

"Poruka vozačima više strpljenja, tolerancije u saobraćaju, pridržavajte se ograničenja brzine i čuvajte vaš i život drugog učesnika u saobraćaju", kazao je Globarević.