Slučaj Marović: Subotić i Mugoša pozvani da svjedoče pred sudom

Za Marovićevog advokata zakazano saslušanje je odugovlačenje postupka
656 pregleda 3 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Screenshot (Youtube)
Stanko Subotić, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 16.07.2018. 17:46h

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane biće saslušan kao svjedok u postupku koji se u podgoričkom Višem sudu vodi po zahtjevu Specijalnog tužilaštva za oduzimanje imovine Svetozara Marovića. Vijeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića njegovo saslušanje je zakazalo za 4. septembar. Poziv da bude saslušan, istog dana, dobio je i Marovićev prijatellj iz Podgorice, Zoran Mugoša.

Dok će se Subotić izjašnjavti na okonosti davanja novca na zajam Isatu Boljeviću koji je, kako je tvrdio, uzeo od njega milion i po eura, kako bi ih dao Radojici Krstoviću za kupovinu Marovićeve vile, Mugoša bi trebalo da se izjasni koliko je novca dao na zajam nekadasnjem DPS-ovom funkcioneru i kada mu je optuženi vratio dug.

Za Marovićevog advokata saslušanje Mugoše i Subotića je odugovlačenje postupka.

"Obzirom da postoje materijalni dokazi, odnosno dokumentacija koja potkrepljuje sve naše tvrdnje o toku transakciji novca, mada nam u suštini i ne smeta, jer će svjedok vjerovatno dati informacije koje su u spisima predmeta, odnosno potvrditi naše navode", kaže Marovićev advokat Dimitrije Dapčević.

Šezdesetsedmogodišnja supruga Svetozara Marovića, Đorđina, odgovarajući na pitanja specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, sredinom juna tvrdila je, suprotno ranijim pisanjima novinara istraživaća, da ni ona ni članovi njene porodice nikada nijesu imali žiro račune u inostranstvu pa ni u Švajcarskoj. Prema pouzdanim saznanjima Vijesti, Specijalno državno tužilaštvo dobilo je zvaničnu potvrdu da je Đorđina Marović 2006. i 2007. imala oko tri miliona eura u dolarima na računu u HA-ES-BE-CE, banci u Švajcarskoj, kojima su pristup imali i njen suprug Svetozar i sin MIloš.

Nova saznanja Marovićev advokat ne želi da komentariše

"Ne bih mogao to komentarisati dok ne budem imao uvid u taj dokument koji su navodno pribavili od švajcarske banke, tek nako toga bih mogao dati neku konkretnu informaciju u vezi toga", kaže Dapčević.

Na samom početku današnjeg suđenja sudija je od advokata dobio i odgovor gdje se nalazi njihov klijent i da li je upoznat o održavanju ročišta. Jedan od Marovićevih advokata Zdravko Begović kratko je kazao da Svetozar zbog teškog zdravstvenog stanja ne može da se posveti ovom postupku. Njegova navodna bolest i liječenje u Beogradu traju više od dvije godine koliko je prošlo od rapisivanja potjernice zbog izdržavanja četvorogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen kao šef buvanske kriminalne grupe.