TRI GODINE OD INFEKCIJE BEBA

Novi sistem zakazivanja i u BP bolnici: I dalje se bore za povjerenje građana

To što više neće morati da idu u Klinički centar na neke specijalističke preglede, raduje pacijente sa sjevera države
202 pregleda 0 komentar(a)
bolnica Bijelo Polje, Foto: Screenshot (YouTube)
bolnica Bijelo Polje, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.02.2019. 22:50h

U bjelopoljskoj bolnici, kako kažu, još se liječe od posljedica infekcije pet beba od kojih je jedna preminula u novembru 2014. godine. Od tada kontinuirano rade na vraćanju povjerenja građana u ovu ustanovu.

"U prilog našoj borbi i vraćanju povjerenja građana govore rezultati koje smo postigli u prethodnih šest mjeseci da smo da kažem imali oko 2200 pregleda u našoj bolnici, oko 450 hirurških intervencija i 220 porođaja do juna ove godine", kazala je za TV Vijesti Biserka Bulatović, direktorka bolnice u Bijelom Polju.

Nadu da će to povjerenje rasti daje im i primjena novog sistema elektronskog zakazivanja pregleda. Iako na početku imaju poteškoća u radu sa kardiološkom i ortopedskom ambulantom zbog velikog broja građana koji su prethodno zakazali preglede, to će riješiti angažovanjem ljekara po osnovu ugovora o radu.

"Moram da pohvalim, odnosno da prenesem impresije koordinatora izabranih ljekara u Domu zdravlja, koji je pohvalio službe ORL, endokrinološku ambulantu i ambulantu za oftamologiju gdje od samog starta nijesu imali nikakvih problema što se tiče funkcionisanja i elektronskog zakazivanja pacijenata", navodi Bulatović.

To što više neće morati da idu u Klinički centar na neke specijalističke preglede, raduje pacijente sa sjevera države.

Cilj projekta je da se rasterete subspecijalističke ambulante i smanje liste čekanja.Kako je ta lista duga, u bjelopoljskoj bolnici pozivaju građane da se naoružaju strpljenjem .

"Molim za strpljenje jer će svi građani dobiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu jer ipak u fokusu ovog projekta je dobrobit i zadovoljstvo pacijenta", dodaje Bulatović.

Da pacijenti budu zadovoljni potrebno je još više stručnog kadra i podrška u nabavci opreme, koju u ovoj bolnici očekuju od Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstva i donatora.

Preporučujemo za Vas