Ulcinj: Pse lutalice dovode iz drugih gradova

"Ti psi su u zadnjih mjesec i po uvezeni iz drugih opština, a najviše ih je iz barske. Ide sezona, oslobadjaju se pasa lutalica i najlakše ih je dovesti u Ulcinj, jer Ulcinj ima azil", kazao Elvedin Zagonjor iz Društva za zaštitu životinja Panda
364 pregleda 3 komentar(a)
psi lutalice Ulcinj, Foto: Printscreen
psi lutalice Ulcinj, Foto: Printscreen
Ažurirano: 11.06.2017. 18:22h

Ovih dana Ulcinjani su suočeni sa problemom velikog broja pasa lutalica.

Iz Javnog preduzeća komunalni poslovi tvrde da su oni dovedeni iz drugih primorskih gradova jer u njima nema uslova za njihovo zbrinjavanje.

I iz NVO sektora koji se bavi zaštitom životinja kažu da se na taj način drugi gradovi oslobađaju problema pred nastupajuću sezonu.

Iako u Ulcinju radi azil za pse njegovi kapaciteti su popunjeni a i uslovi nisu najidealniji.

"Postoji šinterska služba, ali naš kapacitet je pun. Prije mjesec I po dana stanje je bilo normalno, odjednom se problem pojavio, i u okolnimm naseljima i u gradu. Vidi se da su uvozni psi, jer nemaju putokaz. Budu baš tamo gdje nema hrane", kazao je Skender Kalezić- direktor JP Komunalne djelatnosti.

"Ti psi su u zadnjih mjesec i po uvezeni iz drugih opština, a najviše ih je iz barske. Ide sezona, oslobadjaju se pasa lutalica i najlakše ih je dovesti u Ulcinj, jer Ulcinj ima azil", kazao Elvedin Zagonjor iz Društva za zaštitu životinja Panda.

Kapacitet ulcinjskog azila je 50 pasa, nismo mogli ući jer kako nam je rečeno nijesmo se najavili.

Ono što smo uspjeli da vidimo je da su psi bez vode, i kako smo saznali takva situacija je trajala više od 24 časa.

"Što psi nisu imali vode to je neažurnost radnika I službe koja se nije javila. Naša cistjerna svakodnevno ide prema azilu , posebno kad su ove ljetnje vrućine I gore imamo I drugu cistjernu I vjerovatno u datom trenutku kad ste vi posjetili azil, nije bilo vode", kazao je Kalezić.

Ulcinjski azil nije priključen na vodovodnu mrežu otuda i problemi.

"Problem je veliki u snabdijevanju vodom. Bilo je najava da će vodovod sprovesti vodu, ali to se nije desilo evo šest mjeseci", kazao je Elvedin Zagonjor.

Iz Komunalnog preduzeća, koje upravlja azilom, uvjeravaju nas da će problem sa vodosnabdijevanjem biti riješen, te da će azil dobiti vodu. Isto je I sa veterinarskom ambulantom, koja je trebala da bude završena do 31. marta, a objekat je još u izgradnji.

Bonus video: