Još nema kraja suđenju Šariću i Lončaru: Tužilac kazao da su odgovori vještaka neubjedljivi

Pitanje je da li će se prvog četvrtka u julu za kada je zakazano suđenje, stvari u ovoj krivično-pravnoj stvari nakon dvije godine suđenja u Apelacionom sudu razjasniti i privesti kraju
199 pregleda 1 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Screenshot (YouTube)
Duško Šarić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.06.2017. 17:42h

Trojno vijeće sudija Apelacionog suda ni danas nije uspjelo da privede kraju suđenje Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru koji se terete za pranje nešto više od 19 miliona eura. Suđenje je nastavljeno saslušanjem vještaka finansijske struke Vlajka Milićevića za čije odgovore je zastupnik optužnice tužilac Petar Kapuci nakon ukupno osam sati ispitivanja tvrdio da su neubjedljivi, protivrječni i nejasni.

Znatno manje pitanja je za vještaka imala odbrana optuženih koja, nasuprot stavu tužioca nije imala primjedbi ističući da je Milićević svoj nalaz i mišljenje temelji na relevantnoj bankarsko - finansijskoj dokumentaciji

"Ono što je najvažnije sa stanovništa ineteresa odbrane jeste činjenica a što ima sencijalni značaj jeste što je vještak utvrdio i potvrdio da za svaki euro od 19,2 milona eura po optužnici postoji valjana bankarsko – finansijska dokmentacija o izvorima novčanih sredstava, transferima i subjektiva transfera", kazao je Borivoje Đukanović, advokat optuženih.

Ne manje važno je potencirati činjenicu da je vještak bio rezolutan u stavu da ni jedan euro od 19,2 miliona eura po optužnici nije bio plaćen gotovinski nego se cjelokupan novčani promet odvijao žiralno.

To što tužilaštvo nakon sedam godina suđenja višesatnim ispitivanjem vještaka finansijske struke nastoji da ospori njegov dopunski nalaz, odbrana vidi jedino kao odugovlačenje postupka

"Naravno da ovakav zaključak vještaka finasijske struke korenspodira sa stavom odbrane a da je u direktnoj suprotnosti sa činjenični i pravnim stavom optužnice zbog toga kategoričkog sam stanovništva da su osoporavanja tužioca jedino u funkciji odugovlačenja postupka a nikako u funkciji razjašnjenja ove krivične stvari", dodaje Đukanović.

Pitanje je da li će se prvog četvrtka u julu za kada je zakazano suđenje, stvari u ovoj krivično-pravnoj stvari nakon dvije godine suđenja u Apelacionom sudu razjasniti i privesti kraju.

Šariću i Lončari sudi se pred Apelacionim sudom godine pošto su tri puta padale osuđujuće presude bjelopoljskog višeg suda zbog različitih propusta.

Bonus video: