NAJAVIO SKORO ODRŽAVANJE SJEDNICE GLAVNOG ODBORA

Ivanović: SNP će se osloboditi onih koji mu nanose štetu

Iz struje koja traži Milićevu smjenu Televiziji Vijesti su nezvanično rekli da otkazivanje sjednice Glavnog odbora nije u skladu sa Statutom, te da to nije stav većine već pojedinaca
8 komentar(a)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 05.06.2017. 18:09h

Na sjednicu GO SNP-a, na kojoj bi trebalo da se konstatuje ostavka dosadašnjeg lidera Srđana Milića, neće se dugo čekati. Nakon što je sinoć, na zahtjev predsjednika 15 opštinskih odbora, bliskih Miliću, otkazana za danas najavljena sjednica, iz ove partije poručuju da će SNP na narednom Kongresu, ako bude trebalo biti oslobođen onih koji mu nanose štetu.

Iz struje koja traži Milićevu smjenu danas nijesu željeli da se oglašavaju, samo su Televiziji Vijesti nezvanično rekli da otkazivanje sjednice Glavnog odbora nije u skladu sa Statutom, te da to nije stav većine već pojedinaca.

"Sjednica Glavnog odbora biće zakazana uskoro. Radimo na tome da se stvore uslovi da neophodne odluke koje GO treba da donese u vezi sa pripremom novog Kongresa budu donesene na način da SNP iz ovog procesa izađe jači i, ako bude trebalo, oslobođen onih koji mu konstantno nanose štetu", rekao je Branko Ivanović.

Sa druge strane, oni koji ne stoje iza zahtjeva za otkazivanjem sjednice i pisma upućenog Miliću, u kome traže da on rukovodi glavnim organima partije do izbora novog predsjednika, smatraju da je to pokušaj bivšeg predsjednika da za svog nasljednika izabere sebi podobnog. Kako su nezvanično kazali TV Vijesti, otkazivanje GO nije u skladu sa Statutom partije.

Ivanović, međutim, misli drugačije.

"Sjednica je otkazana u skladu sa Statutom, a oni su posljednji kojima pripada pravo i da spomenu kršenje Statuta, jer ga oni svakodnevno krše. Ono što nekome smeta jeste to što je konačno većina u partiji odreagovala na teror bučne manjine", kazao je Ivanović

Iz frakcije koja traži smjenu Milića međutim odgovaraju da je inicijativa za otkazivanjem sjednice stav pojedinaca, a ne opštinskih odbora, ali i rezultat nesloge oko kandidata za predsjednika partije.

Milićeva ostavka uslijedila je nakon unutarstranačkih trvenja i insistiranja više odbora, među kojima je i najveći beranski, da se on povuce i zakaže kongres SNP-a.

Ivanović ipak kaže da se o ostavci neće raspravljjati, već ce ona biti, kao i do sada, samo konstatovana. Kao najozbiljniji kandidati za predsjednika SNP-a do sada su pominjani Dragoslav Šćekić i Snežana Jonica.