TV Vijesti: Nema "škaljaraca" među uhapšenima u Beogradu

Iz crnogorske policije se povodom ove akcije srpskih kolega nijesu oglašavali
292 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje Škaljaraca, Beograd, Foto: Screenshot (YouTube)
Hapšenje Škaljaraca, Beograd, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.06.2017. 17:10h

Iako su srpski mediji objavili da je juče tamošnja policija uhapsila članove škaljarskog klana, Televizija Vijesti došla je do podatka da niko od uhapšenih nije član ove grupe.

Spekuliše se jedino o privedenom Milošu Niloviću porijeklom iz Nikšića, inače srpskom državljaninu, koji je navodno pod sumnjom da je obezbjeđivao skloništa za odbjegle Škaljarce.

Zvaničan podatak ko je uhapšen tokom jučerašnje spektakularne akcije TV Vijesti zvanično nije mogla dobiti iz beogradskog Višeg tuižilaštva, gdje su objasnili da će im uhapšeni biti privedeni sjutra.

"Uhapšeno je deset lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl.348 st.4 KZ i da će sutra (03.02 2017 godine) biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje kod tužioca", navodi se u odgovoru Višeg tužilaštva u Beogradu.

TV Vijesti došla je do imena uhapšenih i provjerom zaključila da samo jedan od zadržanih ima veze sa Crnom Gorom. Riječ je o 28-godišnjem Milošu Niloviću porijeklom iz Nikšića, inače srpskom državljaninom, koji važi za pripadnika voždovačkog klana. Sa njim je prošle godine krimninalistička policija nakon što ga je zatekla u Budvi obavila informativni razgovor nakon čega mu je otkazan boravak i zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Kakve veze on ima sa „škaljarskim“ klanom za sada nije poznato. TV Vijesti saznaje da srpski istražitelji provjeravaju mogućnost da je upravo on obezbjeđivao skloništa za odbjegle pripadnike ovog klana. Jučerasnja policijska akcija u Beogradu izgledala je kao hapšenje od izvanrednog značaja, a prilikom privođenja zaplijenjena su dva pištolja.

Iz crnogorske policije se povodom ove akcije srpskih kolega nijesu oglašavali.

Takozvani škaljarski klan je inače formiran u Kotoru, pošto je nastao raskol u kriminalnoj grupi koja je švercovala kokain zajedno sve do 2014. Tada je u španskom gradu Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina, nakon čega je počeo rat između "škaljaraca" i takozvanog "kavačkog" klana iz Kotora.

Bonus video: