Advokat tvrdi: Marović će se uskoro javiti u ZIKS

Advokat Zdravko Begović ponavlja da je njegov klijent zaista teško bolestan i da ne izbjegava ono što ga slijedi – skoro četvorogodišnja robija
13 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.05.2017. 17:02h

Bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović, za kojim je sredinom maja raspisana Interpolova potjernica radi izdržavanja zatvorske kazne, privodi kraju liječenje na Institutu za mentalne bolesti u Beogradu, prenosi TV Vijesti.

To je kazao njegov advokat Zdravko Begović koji je dodao da očekuje da se njegov klijent u najskorije vrijeme javi spuškoj upravi kako bi izdržao tri godine i devet mjeseci na koliko je osuđen kao šef organizovane kriminalne grupe koja je svojim kriminalnim djelovanjem oštetila budvansku kasu za nekoliko desetina miliona eura.

Begović ponavlja da je njegov klijent zaista teško bolestan i da ne izbjegava ono što ga slijedi – skoro četvorogodišnja robija.

"Budite sigurni ne postoji niti jedna namjera Svetozara Marovića da izbjegne izdržavanje kazne. Čak vam moram reći jednu stvar da je on upravo zbog te svoje teške zdravstvene situacije izgubio određene privilegije koje bi mogao da ima da se uredno javio na izdržavanje kazne zatvora jer čim je raspisana potjernica osuđeno lice gubi pravo na jednu trećinu koju bi mogao dobiti zbog korektnog vladanja i ostale druge privilegije koje bi mu po Zakonu pripadale. Dakle ne radi se o bilo kakvoj zloupotrebi. Isključivo njegova blest je bila ta koja ga je spriječila na izdržavanje kazne zatvora", kazao je Begović

Bonus video: