PRIKUPILI DOKAZE O EKSPLOZIJI

Tužilaštvo će saslušati Martinovića

Dobro obaviješteni sagovornici tvrde da su Martinović i Vukotić preživjeli samo zato što je dejstvo eksplozivne naprave bilo usmjereno ka tlu a ne ka podu automobila
509 pregleda 0 komentar(a)
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.05.2017. 17:26h

Više državno tužilaštvo prikupilo je brojne dokaze o eksploziji „opel astre koja se 19. decembra prošle godine dogodila u Ulici Vasa Raičkovića u Podgorici kada je teško povrijeđen Podgoričanin Marko Martinović (38), koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu i tjelohranitelja jednog od vođa škaljarskog klana. Svi ti dokazi, priznaju u tužilaštvu, nijesu dali trag koji bi istražitelje doveo do osoba umiješanih u ovaj, kako je to javnosti odmah bilo jasno, novi pokušaj mafijaške likvidacije.

"Obavještavam vas da je u ovom tužilaštvu formiran predmet protiv NN izvršilaca zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu M.M., te da su u toku izviđaja prikupljena obavještenja od većeg broja lica, kao i izuzeti video zapisi sa kamera obližnjih objekata u blizini lica mjesta, a takođe od strane postupajućeg tužioca donijete su naredbe za sva neophodna vještačenja, te je zahtijevano izuzimanje listinga telefonskog saobraćaja, od kojih vještačenja je jedan broj završen i isti nijesu dali rezultate u otkrivanju izvršioca predmetnog krivičnog djela, kao i analizirani izuzeti video zapisi sa kamera", navodi se u odgovoru Tužilaštva TV "Vijesti".

Sljedeći potez Tužilaštva će biti saslušanje povrijeđenog Martinovića.

"U tužilaštvu je u narednom periodu zakazano saslušanje oštećenog, a ovo imajući u vidu zdravstveno stanje i liječenje istog", saopšteno je iz Tužilaštva.

Pitanje je koliko će njegovo saslušanje biti od koristi istražiteljima budući da je Martinović, koji je nekad radio u policiji, nakon eksplozije odbio da sarađuje sa bivšim kolegama. Martinovića je vatra zahvatila dok je pokušao da izađe iz automobila. Tokom dvomjesečnog liječenja, tri puta je operisan, jer mu je vatra zahvatila trećinu tijela, a posebno su stradala leđa i ruke.

Više sreće te večeri imao je Igor Vukotić, koji zajedno sa bratom Jovanom važi za vođu škaljarskog klana, I koji je, kako se vjeruje, bio prava meta ovog bombaškog napada. Sigurnu smrt je izbjegao samo zato što je tek namjeravao da uđe u automobil kada je eksplodirala bomba, pa je ostao nepovrijeđen.

Dobro obaviješteni sagovornici tvrde da su Martinović i Vukotić preživjeli samo zato što je dejstvo eksplozivne naprave bilo usmjereno ka tlu a ne ka podu automobila. Oni su, za svoje potrebe, "opel astru" iznajmili u jednoj rent-a-kar agenciji, a zbog bezbjednosti i straha od napada, često su mijenjali automobile.

Preporučujemo za Vas