11 godina nezavisnosti, vlast u Nikšiću se nije mijenjala

Koprivica ističe da su dobar period od sticanja nezavisnosti, građani Nikšića na izborima bili uskraćeni za izbor, jer je DPS uzurpirao vlast
126 pregleda 3 komentar(a)
Nikšić, Foto: Screenshot (YouTube)
Nikšić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.05.2017. 18:32h

Za 11 godina nezavisnosti promjene u Nikšiću najviše je osjetila radnička klasa - Brojne privatizacije i stečaji desetkovali su preduzeća i fabrike i broj radnika u proizvodnji sveli na manje od 2.000. Ipak, u DPS-u koji u kontinuitetu gradom upravlja 13 godina kažu da su ga vodili naprijed, uspješno riješivši posljedice tranzicije.

"Sanirane su posljedice u najvećim kolektivima, kao što su Željezara, Boksiti, Metalac. Radnici tih kolektiva su zbrinuti otpremninom koja nije prisutna u drugim kolektivima u regionu i na neki način je sačuvan nukleus tih kolektiva i oni su danas u rukama kredibilnih investitora". kazao je Radivoje Nikčević, predsjednik opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

Nikčević ističe prevazilaženje komunalnih problema, vodovode za prigradska i jedan dio ruralnih naselja, uz tvrdnju da je i kolektor za prečišćavanje otpadnih voda stavljen u funkciju, zatim otvaranje poslovnih objekata- misleći na megamarkete, a u posebnu zaslugu garniture na vlasti ubraja povezivanje grada.

"Mi smo otvorili Nikšić kad je u pitanju putna infrastruktura sjever-jug, Nikšić je danas otvoren i prema zapadu, imanajbolju putnu infrastrukturu i to je osnov za dalji razvoj, prije svega cestovni, željeznički, a evo stvaraju se uslovi i za vazdušni saobraćaj." Da je Nikšić doživio nazadak- prije svega ekonomski, kažu u Demokratskoj Crnoj Gori. Za njih je visoka stopa nezaposlenosti, koja je u poslednjih osam godina dostigla rekordan nivo -mjerilo svega.

"Samo onaj ko ima strah, ali ne i stid od naroda, tom istom narodu baca prašinu u oči pričom o razvoju grada, a da prenebregava činjenicu da je stopa nezaposlenosti krajem 2011. godine bila 11 odsto, a da je ove godine izašla na preko 21 odsto", smatra Momo Koprivica iz Demokrata. Koprivica ističe da su dobar period od sticanja nezavisnosti, građani Nikšića na izborima bili uskraćeni za izbor, jer je DPS uzurpirao vlast. "Od izbora do izbora u Nikšiću se protjeruje princip narodnog suvereniteta, a izbori su svojevrsni atentat na ustav i atak na demokratiju. Podsjetiću vas na izbore 2012. odnosno 2013. godine na izborima gdje je opozicija pobijedila, zahvaljujući političkoj korupciji na vlasti su ostali oni koji su uzurpirali građansku suverenost, a 2017. godine u režiji DPS-a su održani izbori koji nisu bili ni elementarno takmičarski." Martovske izbore Nikšićani su zaboravili, ali nisu kako žive i sa kojim problemima se nose. Aktuelna vlast Nikšićanima uskoro obećava novi trg i početak uređenja Doma revolucije.

Bonus video: