Optužnica protiv Mršića da se vrati na dopunu: Nađena još najmanje dva traga

"Za dvoje se zna ko su čiji su DNK, dok je treće NN lice, tako da je nejasno zbog čega je tužilac baš izabrao..."
1174 pregleda 0 komentar(a)
Branko Anđelić, Foto: Screenshot (YouTube)
Branko Anđelić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.04.2018. 17:33h

Optužnicu koju je Tužilaštvo zbog ubistva Kotoranina Gorana Lenca podiglo protiv 39-godišnjeg Nikole Mršića, koji je u bjekstvu, treba vratiti na dopunu jer građa nije dovoljna za optuženje. To smatraju Mršićevi advokati koji su, pred vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, tvrdili da sadržina optužnice niti dovoljna da stvori čak ni indiciju da se može govoriti o Mršiću kao ubici. Posebno su se osvrnuli na nalaz o DNK vještačenju.

"..U kojem se ukazuje na nekakvo prisustvo DNK traga našeg branjenika koji bi trebao da bude podrška hipotezi Tužilaštva da se radi o Mršić Nikoli. Mi smo istakli da se radi o miješanom tragu najmanje tri odrasle muške osobe koji po stavu međunaodnih institucija u tom smislu nemaju nikakvu dokaznu snagu", kazao je Dragoslav Ognjanović, branilac optuženog Mršića.

"Za dvoje se zna ko su čiji su DNK, dok je treće NN lice tako da je nejasno zbog čega je tužilac baš izabrao, ovo su jedini dokazi koji postoje u spisima predmeta, zbog čega je izabrao Mršić Nikolu kao izvršioca", navodi Branko Anđelić, branilac optuženog Mršića.

Objasnili su i zbog čega treba optužnicu vratiti na dopunu i novo saslušanje svjedoka Milana Jovićevića.

"Pošto je po iskazu tog svjedoka on poznavao i oštećenog poznaje i okrivljenog, javio je bilo da to lice može da se izjasni da li je to lice bilo Mršić koje je te večeri neposredni izvršilac ovog krivičnog djela. Vrlo je značajno jer se svjedok koji se izjkašnjavao bio na samo nekoliko metara od mjesta događaja i imajući u vidu da poznaje Mršić Nikolu mislim da bi zbog njegove fizičke konstitucije koja je sigurno preko130 140 kila mogao jasno da se izjasni jel to to lice", kazao je Anđelić.

Prema optužnici Mršić je 16. septembra prošle godine, oko 19 sati i 15 minuta na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba “Bokelj” u Kotoru, s umišljajem ubio Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevića. Sumnja se da je Lenc ubijen u ratu kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana jer je ovaj bivši fudbaler, vjeruje se, bio blizak "kavčanima"

Bonus video: