Medojević: Naši članovi će na sudu dokazati nevinost

Iz PzP su ponovil i da će svi koji su pristali da učestvuju u, kako su kazali, montiranom procesu morati da se suoče sa činjenicom da su okrivili nevine ljude bez ijednog dokaza
58 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 18.05.2017. 17:29h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da ta partija daje punu podršku uhapšenim članovima i da očekuje da će sudski postupak dokazati njihovu nevinost.

On je najavio da će PzP oformiti međunarodni pravni tim koji će pratiti svaku fazu ovog postupka.

U PzP tvrde da glavni specjalni tužilac Milivoje Katnić nema dokaze da su njihovi članovi učestvovali u pranju novca.

"Kao neko ko se godinama bavi fenomenom pranja novca, moram da kažem da je ovo zaista zastrašujuće šta je sebi dozvolio Specijalni tužilac. Kao što znate pranje novca je složena finansijska operacija. Vi prvo morate imati novac iz kriminalnih izvora, tu gotovinu koju imate morate integrisati u finansijski sistem, raslojiti na više manjih iznosa, pa dislocirati na of šor kompanije, pa tek očekivati novac. Prati novac što ćete jednu valutu zamijeniti drugom valutom, vjerujet da je to toliko amaterizam i drskosta da je nemam riječi", rekao je Medojević.

U PZP-u smatraju da su Momir Nikolić, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović i Gordan Konatar kojima je sud danas odredio pritvor do 30 dana, politički zatvorenici.

"Bio sam na sastanku sa prestavnicom EU Plamenom Halačevom koja je ekspert za kontrolu pravosuđa i istakao sam sve aspekte montiranog procesa. Da Crna Gora kao kanidat za članstvo u NATO-u i EU ne bi smjela da se suočava sa ovakvim politički montiranim procesima koji mirišu na 48 godinu", kazao je Medojević.

Iz PzP su ponovil i da će svi koji su pristali da učestvuju u, kako su kazali, montiranom procesu morati da se suoče sa činjenicom da su okrivili nevine ljude bez ijednog dokaza.

Bonus video: