"Svaki kafić u Podgorici legitimniji nego Markovićeva Vlada"

Iz opozicije poručuju da izjava premijera Markovića u potpunosti odgovara karaketru njegove vlade - koja e nestabilna, viseća i lutajuća
0 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Screenshot (YouTube)
Dritan Abazović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.05.2017. 17:02h

Premijeru Dušku Markoviću dojadilo je, kako kaže, da zove opoziciju da se vrati u skupštinske klupe, kako bi razgovarali o prevazilaženju politčke krize. Otvarajući dionicu puta Lubnice-Jezerine, predsjednik Vlade je kazao je da nema više vremena za gubljenje I čekanje odgovora opozicije.

Iz opozicije poručuju da izjava premijera Markovića u potpunosti odgovara karaketru njegove vlade - koja e nestabilna, viseća i lutajuća.

„Šta očekivati od premijera koji je prije desetak dana saopštio da u Hreceg Novi ide rijetko zbog loših puteva, da je Budva uništena, da je čuo da HN ima resurse, a da bi osnovnu školu u Igalu gradio s njihovom loklanom vlašću. Zar možete od takvog premijera očekivati neki državnički odnos. Zar je bilo ko u Crnoj Gori očekivao od crne kutije, državnički i odgovoran odnos. Naravno da ne“, kazao je Aleksa Bečić, lider Demokrata.

„Nervoza Markovića proizilazi iz činjenice da su odnosi između njega i Đukanovića veoma loši, i da praktično tu vlada jedno dvovlašće, i da vladajući DPS nema jedan stav. I zbog toga Marković sve češće iznosi konfuzne stvaove, spremajući se za susret sa ljudima iz međunarodne zajendice, koji će očigledno izvršiti pritisak da se politička kriza u Crnoj Gori riješi“, smatra Nebojša Medojević iz DF-a.

„Pošto ne zna gdje je Luštica, možda zna gdje su kafići. A ja mogu samo da mu kažem da je svaki kafić u Podgorici legitminiji nego njegova vlada, i da ako ništa drugo, makar se zna ko je vlasnik tih kafića, za razliku od vlade Crne Gore. Mislim da je to samo izraz nervoze i sve dubljege propadanja njihove politike, koja je katastrofalna na svim poljima. I ja mogu da kažem da imam mišljenje, da če oni na izbore prisatiti kao bele lale, samo traže častan izlaz za sve nečasno što su napravili“, kazao je za TV Vijesti Dritan Abazović.

Marković je još jednom prozvao opoziciju i zbog činjenice da za ne dolazak u Skupštinu primaju redovne plate.

Lider Demokrata, poručuje premijeru, da su on i funkcioneri DPS, posljednji koji nekome mogu držati predavanje o odgovornosti i moralnim virijednostima.

„Kada su upitanju plate, želim da mi gosppdin Mraković kaže ime jendog funkcionera DPS, ovih 27 godina, koji su kao što su to Demokrate uradile, odrekao službenih vozila, telefona, dnevnica, stanarine i ostalih privilegija. Da mi kaže ime jednog funkcionera DPS koji se za ovih 27 godina, kao što su to Demokrate radile i rade, svakog mjeseca odriču značajnog dijela svoje zarade, za obnavljanje seoskih škola po Crnoj Gori.“

Opozcija poručuje Markoviću da povratka u paralemnt nema bez vanrednih parlamentarnih izbora, izbora u Nikšiću, te istine o tome šta se desilo 16. oktobra prošle godine, na dan parlamenatrnih izbora.

Bonus video: