Rađenović opet u Specijalnom tužilaštvu

U jednom od nekoliko novih predmeta, istražitelji su utvrdili da su bivši gradonačelnici iz DPS-a Rajko Kuljača i Rađenović, sa još desetak povezanih osoba, eksproprijacijom zemljišta, opštinsku kasu oštetili za više miliona eura
7 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.05.2017. 17:37h

Bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, opet je danas, iz spuškog zatvora gdje služi kaznu zbog slučaja u javnosti poznat kao Košljun, priveden u zgradu Specijalnog tužilaštva.

Razlog su pouzdano saznaje TV "Vijesti", istrage o korupcionaškim aferama u Budvi koje će narednih dana biti privedene kraju, a u kojima će se Rađenović opet naći u vrhu osumnjičenih. U jednom od nekoliko novih predmeta, istražitelji su utvrdili da su bivši gradonačelnici iz DPS-a Rajko Kuljača i Rađenović, sa još desetak povezanih osoba, eksproprijacijom zemljišta, opštinsku kasu oštetili za više miliona eura.

Oni su, navodno, eksproprisali opštinsku zemlju, lažno prikazujući da je, zbog tih parcela, neophodno vratiti novac ranijim vlasnicima.

Imena ostalih osumnjičenih Tužilaštvo drži u tajnosti kao i da li će se na spisku, kao šef organizovane kriminalne grupe, opet naći bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović za kojim je raspisana crvena interpolova potjernica.

Bonus video: