Damjanović: Neću im vratiti mandat, Pavićević: To je krađa

On je rekao da je rukovodstvo SNP-a tu partiju dovelo na dno političke scene u Crnoj Gori i ponovio da se nikad više ne bi kandidovao za predsjednika SNP-a, a, kako je rekao, ne dolazi u obzir i da se bilo kome priključuje, te da će javnost obavijestiti o narednim koracima
134 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2017. 18:56h

Poslanik Aleksandar Damjanovic poručio je rukovodstvu SNP-a, da njegov mandat, koji su zatražili da vrati partiji, ne pripada SNP-u, već koaliciji Ključ, odnosno biračima te koalicije, koja je učestvovala na proslogodišnjim izborima. Damjanovic je Televiziji Vijesti kazao da je apsurdno da Glavni odbor SNP-a juče odlučuje o njegovom statusu u partiji jer je on još prije mjesec podnio ostavku na jedinu partijsku funkciju, koju je imao u tom stranačkom organu.

Glavni odbor SNP-a juče je razriješio Damjanovića svih funkcija u partiji i pozvao ga da im vrati poslanički mandat.

"Netačno je da je Aleksandar Damjanović imao bilo kakvu funkciju u SNP-u jer sam ja na moju jedinu funkciju - člana Glavnog odbora, podnio ostavku još 1. marta ove godine. S druge strane, član opštinskog odbora Podgorice nijesam još od septembra prošle godine, kada je istekao svim članovima četvorogodisnji mandat, tako da nije bilo moguće da se glasa o bilo kakvoj ostavci. O ostavci se, inače, ne glasa, to je apsurdno, niti se o njoj donosi bilo kakva odluka, ona se samo konstatuje", rekao je Damjanović TV Vijesti.

On se osvrnuo i na poziv rukovodstva SNP-a da im vrati poslanički mandat.

"Želim da ukazem da je poziv da vratim mandat, koji sam stekao sa liste SNP-a još jedna netačnost, jer mandat nije stečen, kako oni kažu, sa liste SNP-a, već je mandat stečen sa liste Ključa, jer je Ključ učestvovao na izborima i naravno mandat pripada isključivo biračima Ključa, a nikako vrhu partije, ili firme, kako oni često vole da nazovu partiju. Čini mi se da je ovo svojevrstan način da vrh partije proslavi još jedan izborni "uspjeh", ovog puta u Herceg Novom, gdje su osvojena svega dva mandata. Podsjećam da su dva mandata osvojena u Tivtu, tri u Kotoru, jedan u Budvi, ukupno osam u 4 opštine, u kojima smo nekad bili i vlast i to znači da se, umjesto analize tog izbornog rezultata i stanja u ovoj partiji, raspravlja o apsurdnim stvarima. Prema tome, jasno je da to juče nije bilo slučajno", tvrdi Damjanović.

On je rekao da je rukovodstvo SNP-a tu partiju dovelo na dno političke scene u Crnoj Gori i ponovio da se nikad više ne bi kandidovao za predsjednika SNP-a, a, kako je rekao, ne dolazi u obzir i da se bilo kome priključuje, te da će javnost obavijestiti o narednim koracima.

"U SNP-u ima časnih članova koji su, kao ja, nezadovoljni politikom vrha partije, koji je SNP doveo na mjesto na kome je danas – na dno političke scene u Crnoj Gori. "Šta dalje – ja sam nakon Kongresa istakao da se nikad više ne bih kandidovao za predsjednika SNP-a i da mi to više nije ambicija. Partiju, ukoliko je to moguće, treba da vodi neko mlađi, novi, neko ko će je vratiti na stare pozicije, a što se tiče pitanja oko eventualnog priključivanja nekome – ja se nikome nijesam priključivao, tako da to ne dolazi u obzir", zaključio je Damjanović.

Pavićević: Damjanović najavio da će ukrasti mandat

"Moj poslanički mandat pripada samo i isključivo SNP-u. Niti Ključu, niti meni lično. Međutim, postoje oni koji su naučili da od SNP-a samo uzimaju, a da mu ništa ne daju", poručila je potpredsjednica SNP i poslanica Danijela Pavićević.

Ona je saopštil da nije iznenađenje "što Aleksandar Damjanović najavljuje da će ukrasti poslanički mandat koji pripada SNP-u, jer na prvom mjestu, a nije mu prvi put, stavlja ličnu korist."

"Sada je, više nego ikad, jasno zbog čega mu smeta „stanje“ u SNP-u, ali mu je zato sve bilo u redu u jednoj "čuvenoj" Banci, koju je kao konstrolisao. Onemogućavao je da se formira Klub poslanika SNP-a, ali se zato nije ustezao da u Skupštinu Crne Gore poziva kao goste tzv. kontroverzne biznismene na sjednice, kako je volio da kaže, svog Odbora. Naša partija je odavno njegova meta i to za interes i račun onih koji ga nijesu formalno predlagali i birali, ali jesu zdušno „pomagali“. Ali, sve mu je uzalud - i sa otetim mandatom ne može ništa SNP-u.", zaključuje Pavićević.

Bonus video: