Nuhodžić: Na tragu smo osobama koje su lažno prijavljivale bombe

I pored lažnih dojava, Nuhodžić ocjenjuje da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori zadnjih mjeseci u trendu poboljšanja
2 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Screenshot (YouTube)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.05.2017. 18:06h

Policija je na tragu osobama koje su u prethodnom periodu lažno prijavljivale da su postavljene bombe u zgradi specijalnog tužilaštva, podgoričkim hotelima, tržnim centrima i ugostiteljskim objektima. To je za TV Vijesti potvrdio ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić objašnjavajući da se zahvaljućuju dobroj saradnji sa Tužilaštvom i policijama regiona uskoro mogu očekivati i konkretni rezultati.

"Pa, ima pomaka u istragama lažnih dojava. To je težak posao o tome sam govorio, prijavljivanje lažnih dojava je težak posao s obzirom da se rade iz regiona iz okruženja, da se rade sa pri pejd kartica koje zovu specijalima. Otkrivanje je dosta teško, to znači da se mora voditi intezivna regionalna saradnja. Mi imamo intezivnu regionalnu saradnju ovih dana imamo dobar rad i Uprave polcije i Tužilaštva. Ta saradnja je inetezivirana i mi očekujemo ubrzo rezultate na identifikaciji određenih osoba koja su najavljivala podmetanje bombi u objektima u prethodnom vremenu", kaže Nuhodžić.

On nije mogao da kaže koliko policiju košta jedan antidiverzioni pregled ali objašnjava da takve akcije pripadnike policije odvlači od drugih obaveza.

"Ja vam sada ne mogu tačno reći koliko to košta to bi morao da provjerim i pitam kolege iz policije ali svakako to na određeni način ravlači naše kapacitete, odvači policiju od nekih drugih fokusiranih radnji i obaveza koje policija ima, ali policija je sve te preglede uradila na profesionalan i na kvalitetan način"

No i pored toga što lažne dojave odvlače policiju od svojih zadataka, ministar unutrašnjih poslova ocjenjuje da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori zadnjih mjeseci u trendu poboljšanja.

"Ja imam osjećaj da je bezbjednosna situacija u crnoj Gori dobra, da ona u zadnjim mjesecima je i u trendu poboljšanja kada je u pitanju javni red i mir i kada su u pitanju događaji koji su narušavali javni red i mir u Crnoj Gori – to je postavljanje eksplozivnih naprava, to su neka druga krivična djela koja su se dešavala u prethodnom periodu. Mislim da je policija svojim operativno preventivnim radnjama uticala da je danas ambijent čini mi se i osjećaj građana bezbjednosti na zavidnom nivou, da je stanje javnog reda i mira u Crnoj Gori na zavidnom nivou i vjerujem da će se taj pozitivni trend i dalje nastaviti sa inteziviranjem i nastavljanjem aktivnosti koje policija sprovodila u prethodnom periodu", kazao je Nuhodžić.

On vjeruje i da će stanje bezbjednosti zahvaljujući preventivnim aktivnostima policije i u budućem periodu biti na zavidnom nivou.

Bonus video: