Poslanici CDU: Njemačka podržava proces pristupanja Crne Gore EU

Ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović, razgovarao je sa članovima Radne grupe za savezne i evropske poslove iz CDU njemačke pokrajine Saska- Anhalt, Ralfon Gajštardom, Danijelom Šturmom, Markusom Kurcom, Detlefom Girtom i Zigfridom Borgvartom
1 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, poslanici CDU, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Aleksandar Andrija Pejović, poslanici CDU, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Ažurirano: 08.05.2017. 15:09h

Njemačka podržava proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), saopštili su poslanici Hrišćansko – demokratske unije (CDU), i istakli da će nastaviti s ekspertskom podrškom u cilju što kvalitetnijeg i efikasnijeg ispunjavanja obaveza iz pregovaračkih poglavlja.

Ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović, razgovarao je danas sa članovima Radne grupe za savezne i evropske poslove iz CDU njemačke pokrajine Saska- Anhalt, Ralfon Gajštardom, Danijelom Šturmom, Markusom Kurcom, Detlefom Girtom i Zigfridom Borgvartom.

Pejović je, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova (MEP), informisao sagovornike o političkoj situaciji u zemlji, tekućim i planiranim aktivnostima u procesu pristupanja EU.

Navodi se da je Pejović ukazao na značaj kako bilateralne podrške koju je Njemačka pružila Crnoj Gori u više pregovaračkih poglavlja i podrške koja se ostvaruje u okviru Berlinskog procesa i koja doprinosi kvalitetnijem i efikasnijem sprovođenju obaveza i intenziviranju procesa pristupanja EU.

„Sagovornici Pejovića su čestitali na napretku Crne Gore ostvarenom u pristupanju NATO-u i prenijeli punu podršku Njemačke u procesu pristupanja EU istakavši da će u narednom periodu nastaviti s nesmanjenom ekspertskom podrškom u cilju što kvalitetnijeg i efikasnijeg ispunjavanja obaveza iz pregovaračkih poglavlja“, kaže se u saopštenju.

Oni su, dodaje se, iskazali spremnost za unapređenjem saradnje Crne Gore i savezne pokrajine Saska- Anhalt, posebno u dijelu korištenja evropskih fondova, saradnje malih i srednjih preduzeća, energetike i životne sredine.

„Takođe su razmijenjena mišljenja i situaciji u EU, uz ocjenu važnosti snaženja evropske perspektive Zapadnog Balkana i reformskih procesa u regionu“, saopšteno je iz MEP-a.

Bonus video: