Pejović: Potrebno ubrzati proces pristupanja EU država Zapadnog Balkana

„Na toj liniji je ukazao na potrebu ubrzanja procesa pristupanja EU na države Zapadnog Balkana, naglasivši pozitivan uticaj politike proširenje i prisustva EU na dinamiku i kvalitet reformi koje države regiona sprovode“, kaže se u saopštenju
0 komentar(a)
Aleksandar Pejović, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Pejović, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2017. 10:34h

Proces pristupanja Evropskoj uniji (EU) država Zapadnog Balkana je potrebno ubrzati, ocijenio je ministar evropskih poslova, Aleksanadar Andrija Pejović, navodeći da bi veće prisustvo EU uticalo na dinamiku i kvalitet reformi država regiona.

Pejović je, u razgovaru sa novoimenovanom ambasadorkom Izraela u Crnoj Gori, Alonom Fišer Kam, upoznao s reformama Crne Gore u pristupanju NATO-u i EU, istakavši važnost oba procesa za doprinos stabilnost u Crnoj Gori i u regionu.

„Na toj liniji je ukazao na potrebu ubrzanja procesa pristupanja EU na države Zapadnog Balkana, naglasivši pozitivan uticaj politike proširenje i prisustva EU na dinamiku i kvalitet reformi koje države regiona sprovode“, kaže se u saopštenju.

Fišer Kam je, navodi se, pohvalila rezultate koje je Crna Gora ostvarila u približavanju evropskim vrijednostima i standardima.

„Posebno je istakla interes za produbljivanje saradnje dvije države u oblasti kulture i prenijela punu spremnost Izraela da u narednom periodu intenzivira kontakte i aktivnosti s predstavnicima crnogorskih institucija na tom polju“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razmotrili mogućnosti za uspostavljanje čvršćih veza i intenziviranje saradnje u oblastima poput turizma i ekonomije.

Bonus video: