Završnica kampanje u HN: Svi vjeruju u pobjedu

Na biračkom spisku su - 1. Bokeljski demokratski savez 2. Novska lista 3. DPS 4. Socijaldemokrate 5. Demos 6. Građanska lista za Herceg Novi 7. Crnogorska 8. Demokrate 9. Demokratski front 10. SNP 11. Građanska grupa Izbor 12. Koalicija SDP/URA. Pravo glasa ima bliizu 25 hiljada građana
80 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.05.2017. 18:06h

Kampanja za izbore u Herceg Novom ulazi u samu završnicu, a svi vodeći politički subjekti uvjereni su da će u naredne četiri godine upravljati gradom.

U postizbornoj kombinatorici većina u opoziciji je izričita da neće sa DPS-om, pa i njihov koalicioni partner u prošlom polovičnom mandatu, građanska grupa Izbor. Iz opozicije takođe poručuju kako, nakon 7. maja, i u Herceg Novom računaju na saradnju, poput one u Budvi i Kotoru.

U DPS-u kažu da su spremni da razgovaraju sa bilo kojom strankom ukoliko postignu dogovor oko strateških ciljeva

Novljani ce, 7. maja, na biračkom listicu imati 12 mogucnosti za politički izbor. Demokrate kampanju nazivaju monstruozno prljavom, ali su i pored toga uvjereni u pobjedu.

"Više nemamo nikakve sumnje da ćemo politički nokautirati DPS u Herceg Novom i sve njihove satelite", kazao je Stevan Katić iz Demokrata

I ostale opozicione partije vjeruju da će nakon nedjelje upravljati ovom Opštinom.

"Nema nikakve sumnje da će u Herceg Novom vlast biti formirana oko Demokratskog fronta, kao stožera", poručila je Simonida Kordić.

"Mi nijesmo bili vlast u proteklom periodu kad je Novi stradao i devastiran i to nam daje nadu da postignemo dobar rezultat", kazao je Dragan Šimrak iz koalicija "SDP - URA Vazda".

"Mogu sugurno da kazem da će SNP biti dio vlasti poslije 7. maja", poručila je Danijela Đurović iz SNP-a.

"Već sada je izvjesno da će Demos biti dio buduće lokalne uprave. Mislim da ćemo biti najveće iznenađenje na predstojećim lokalnim izborima", kazao je Marko Mirjanić iz Demosa.

"Nema sumnje da ćemo biti jedan od činilaca nove vlasti", rekao je Savo Marić iz Novske liste.

Jednako su optimistični i dojučerašnji koalicioni partneri na vlasti.

"Ono što odvaja nasu partiju od drugih nije samo kvalitetan izborni program nego i kadrovski poencijal, zato se nadam da ce to građani da prepoznaju i da ce nam dati povjerenje", kazao je Petar Porobić iz DPS-a.

"Nama vlast nije cilj već sredstvo da bismo realizovali probleme koje imamo u gradu", rekao je Dušan Radović Krušo iz Građanske grupe Izbor

Novljani će u nedjelju na vanredne izbore, nakon što je početkom februara lokalni parlament sebi skartio mandat. Predlog za to stigao je od odborničkog kluba građanske liste Izbor, koja je dvije godine ovdje bila na vlasti sa DPS-om, ali su tu kolaiciju raskinuli zbog, kako su rekli, nerazumijevanja

U Izboru su zato sada isključivi kada je u pitanju eventualna postizborna saradnja sa DPS-om

"To je isključeno, oni su imali šansu dvije godine, ništa nijesu uradili, obmanuli su nas, prevarili su nas, sve što su obećali sve su slagali, nema s njima šta da tražimo više", kazao je Radović.

U DPS-u, sa druge strane, tvrde kako mogu da razgovaraju sa svima

"Mogu odmah da kažem u ime partije da nemamo bilo kakvih predrasuda i da smo spremni da razgovaramo sa bilo kojom strankom ukoliko postignemo dogovor oko onih strateških ciljeva", rekao je Porobić.

Sasvim drugačije razmišljaju u opozicionom partijama – upravo im je jedino DPS neprihvatljiv.

"Nećemo praviti vlast sa prethodnom vlašću, znači sa DPS-om nećemo praviti vlast", jasan je Šimrak.

"Mi za naše partnere vidimo sve one opozicione subjekte sa kojima smo i formirali lokalnu vlast, odnosno sa kojima smo oslobodili Budvu i Kotor", kazao je Katić.

"Svakako nećemo praviti nikakvu postizbornu ili bilo kakvu koaliciju sa DPS-om, niti sa njegovim pomoćnim političkim radnicima", kazala je Kordić.

"Naravno da smo otvoreni za saradnju sa svim izuzetno, isključivo, opozicionim partijama", kazala je Đurović.

"Sa DPS-om sigurno ne", rekao je Marić

Na biračkom spisku su - 1. Bokeljski demokratski savez 2. Novska lista 3. DPS 4. Socijaldemokrate 5. Demos 6. Građanska lista za Herceg Novi 7. Crnogorska 8. Demokrate 9. Demokratski front 10. SNP 11. Građanska grupa Izbor 12. Koalicija SDP/URA. Pravo glasa ima bliizu 25 hiljada građana.

Bonus video: