18 lažnih dojava od početka aprila: Do sada je moralo biti rezultata

Iz Uprave policije ponavljaju da intenzivno sarađuju sa kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine na identifikaciji osoba koje zovu sa teritorije tih država
76 pregleda 0 komentar(a)
dojava, Delta siti, Foto: Filip Roganović
dojava, Delta siti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.05.2017. 17:25h

Oko tri hiljade ljudi evakuisano je sinoć iz Sportskog centra Morača nakon što je dojavljeno da je tokom košarkaškog meča između Budućnosti i Mornara postavljena bomba.

Nakon Delta sitija, Capital plaze, diskoteke Bigl te hotela Ramada, Hemera i Hilton sinoćnja lažna dojava ispraznila je tribine Sportskog centra, ali i pomjerila početak polumaturske večeri ucenika Osnovne škole "Vuk Karadžić", čija je zabava počela sat kasnije. Prema informacijama iz policije ovo je od početka aprila 18 lažna dojava, a u 11 slučajeva nepoznate osobe o tome su prvo obavijestile tužioce.

"Službenici crnogorske policije u saradnji sa kolegama država iz kojih su upućeni ti pozivi, Srbije i Bosne i Hercegovine, preduzimaju aktivnosti kako bi lica koja su uputila lažne prijave bila identifikovana i procesuirana. Ti pozivi su, podsjećamo, upućeni sa pripejd brojeva čiji vlasnici nisu registrovani u tim državama i sa teritorije tih država, a koji pripejd brojevi su iskorišćeni za obavljanje samo tog jednog poziva. Takve lažne prijave su u posljednjem periodu aktuelne i u zemljama u regionu. Policijski službenici iz navedenih zemalja aktivno sarađuju na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Stručnjak za telekomunikacije Predrag Boljević kaže da je takva saradnja i do sada morala dati neke rezultate.

"Ukoliko policije i tužilaštva Srbije i BIH stvarno žele da nešto urade, operativne mogućnosti stoje na raspolaganju i prosto sam iznenađen da do sad nema pomaka u tom smislu", akže Boljević.

Boljević tvrdi da postoji još jedan način, po njegovom mišljenju, manje prihvatljiv za crnogorske mobilne operatere

"Postoji mogućnost da Agencija za elektronske komunikacije nalozi operaterima da na određeni vremenski period 10 dana, mjesec dana suspenduje sve pozive koji dolaze iz zemalja regiona onosno dolaze sa brojeva čiji korisnici nijesu poznati“, dodaje Boljević.

Zbog svega što se dešavalo proteklih dana građani vijest o postavljenoj bombi danas dočekuju sa osmijehom.

Ipak, ljubitelji sporta koji su sinoć ostali uskraćeni za ugođaj u Morači nadaju se da se slične stvari neće ponavljati, tim prije sto ce se u Podgorici u narednih dana 20 do mjesec dana odigrati neke veoma važne, međunarodne utakmice.

Bonus video: