Dvije godine od nestanka Medina: Suđenje za ubistvo u toku, porodica se i dalje nada

Optuženi Vladimir Ulama i Darko Mijović tvrde da nemaju nikakve veze sa ovim zločinom
852 pregleda 10 komentar(a)
Nemanja Medin, Foto: Privatna arhiva
Nemanja Medin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.07.2018. 17:33h

"Danas se navršavaju dvije godine od nestanka našeg Nemanje Medina. Uprkos naporima istražnih organa, tužilastva i sudstva, još uvijek nije rasvijetljen njegov nestanak.
 Za deset dana je drugi rođendan našoj Lani, njegovoj kćerki, koji ona i cijela naša porodica dočekuje bez njega. 
Svih ovih mjeseci živimo u bolu, patnji, strepnji, ali i sa iskrom nade da ćemo čuti vijest da je naš Nemanja živ", saopšteno je iz porodice Medin.

Oni ne gube nadu da će se Nemanja pojaviti i pored činjenice da je u trajućem sudskom postupku, tužilaštvo iznijelo dokaze koji upucuju na to da je mladic ubijen neposredo nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Iako tijelo mladog Petrovčanina ni do danas nije pronađeno, za ubistvo su optuženi Vladimir Ulama i Darko Mijović, koji tvrde da nemaju nikakve veze sa ovim zločinom. Prvooptuženi Ulama tokom sudjenja je tužiocu Željku Tomkoviću kazao da su i on i optužnica smiješni.

Ulama se svojevremeno navodno hvalio da mu niko ništa ne može jer mu je stric Zoran Ulama, šef vladine Kancelarije za borbu protiv trafikinga .

Ovaj vladin zvaničnik saslušan je kao svjedok u postupku, i tada se o sinovcu pohvalno izjasnio.

“To je jedno dobro dijete i nadam se da će se dokazati da on nema nikakve veze s ovim krivičnim djelom.”

Ulama je tokom svjedočenja kazao i da nikad nije pomogao svom mladom rođaku.

“Ja nijesam otišao ni da ga vidim evo godinu i po dana. Nikada ga nigdje nijesam zaštitio. Prije ovog sa policijom, kada su mu tokom pretresa pronašli pištolj i kada sam se zbog toga naljutio na njega, on nikada nije imao nikakvih problema", kazao je ranije Ulama.

Upravo nedozvoljeno držanje oružja jedino je djelo koje priznaje optuženi Vladimir Ulama.

Sa druge strane, odbrana optuženog Darka Mijovića, tvrdila je da je njegova opekotina na desnoj ruci,posljedica “eksplozije” čepa od hladnjaka, kada mu je prokuvao automobil. Tužilaštvo međutim tvrdi da je povreda zadobijena prilikom paljenja “Reno Megana” Nemanje Medina.

O Mijovićevoj povredi na prošlom suđenju se izjašnjavao i vještak sudske medicine Nemanja Radojević. On je nakon uvida u fotoelaborat barske policije kazao da su na ruci vidljive dlake što ne bi bio slučaj da je riječ o opekotini.