"Dani Maroka" u "Podgorici: Na štandovima proizvodi od kože, drveta, eterična ulja, nakit

Na štandovima se može pronaći i zeleni čaj, tradicionalno piće Marokanaca, koje, kako kažu, piju i do četiri puta na dan
302 pregleda 0 komentar(a)
Dani Maroka, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Dani Maroka, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 22.06.2018. 17:55h

Maroko, zemlja bogate istorije od juče je dostupna i Podgoričanima.

Na Trgu nezavisnosti održavaju se “Dani Maroka”, a na štandovima se mogu pronaći razni proizvodi od čiste kože, drveta, tkanine, kao i eterična ulja i razne vrste nakita.

U okviru manifestacije "Dani Maroka", Podgoričani imaju prilike da se upoznaju sa njihovim tradicionalnim proizvodima ručne izrade.

"Ovo je bakarna vaza. Za crtanje po njoj potrebni su mi nož, čekić i žica. Kada završim sa iscrtavanjem premažem je lakom. Pored toga, u ponudi imamo nakit, tepsije, noževe, lampe".

"Imamo arganovo ulje, sapun od argana. Moram da kažem da su ljudi odavde jako zainteresovani za eterična ulja".

Osim ovih proizvoda, Marokanci na licu mjesta izrađuju obuću od čiste kože, proizvode od drveta, zatim ćilime, stolnjake.

Na štandovima se može pronaći i zeleni čaj, tradicionalno piće Marokanaca, koje, kako kažu, piju i do četiri puta na dan.

"Za doručak, ručak i večeru. Ako ne pijemo čaj, nemamo dovoljno energije. Isto kao kod vas kafa, tako je nama važan čaj. Pored čaja u ponudi imamo našu tradicionalnu hranu, kus-kuse, tažin, imamo i tanžiju", kazao je Muhamed.

Kažu i da im je lijepo u Crnoj Gori.

"Dani Maroka" na Trgu Nezavisnosti traju do 28. juna.

Bonus video: