Šušanj: Još nema rampe na pružnom prelazu

"Svi ćute i pokušavaju da se sakriju od ove nesreće koja se dogodila u Šušnju, šta još treba da uradimo da postave rampu, još žrtava da strada ili šta? Ne daj Bože da smo nešto drugo tražili, a ne samo dvije rampe", kazao je Aldin Nurković, organizator protesta
174 pregleda 3 komentar(a)
Pružni prelaz Šušanj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Pružni prelaz Šušanj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 24.04.2017. 17:42h

Više od mjesec i po je prošlo od posljednje tragedije i protesta mještana koji su po ko zna koji put zatražili da se na pružnom prelazu u Šušanju postavi rampa.

"Svi ćute i pokušavaju da se sakriju od ove nesreće koja se dogodila u Šušnju, šta još treba da uradimo da postave rampu, još žrtava da strada ili šta? Ne daj Bože da smo nešto drugo tražili, a ne samo dvije rampe", kazao je Aldin Nurković, organizator protesta.

U želejzničkoj infrastrukturi kažu da je napravljen prvi korak.

"Željeznička infrastruktura je uputila zahtjev specijalizovanoj firmi koja se bavi projektovanjem i nabavkom materijala za nadogradnju putnog prelaza Šušanj+u narednom periodu očekujemo da nam dostave ponudu. Projekat treba da predvidi koliko će to vremena trajati, koliko će novca biti potrebno da se to odradi...", kazao je Ratko Stijepović, Željeznička infrastruktura

Dejan Škerović iz barskog Sekretarijata za uređenje prostora i komunalno-stambene poslove, rekao nam je da kupuju novu i obnavljaju staru signalizaciju na pristupnim putevima,pružnom prelazu.

"Da bi se postavila saobraćajna oprema, potrebno je da izabrani dobavljač, Alfa Project DOO iz Podgorice dostavi jedan manji dio ugovorene opreme, nakon čega će se u nekoliko narednih dana pristupiti njenom postavljanju. Takođe, službenici Uprave policije, shodno zaključcima sa održanog sastanka, redovno vrše obilazak pružnog prelaz i kontrolu poštovanja saobraćajne opreme", kazali su iz Opštine Bar.

Kada će rampa biti postavljena još se ne zna.

"Ja ne bih, bilo bi neozbiljno sa moje strane da govorim o rokovima dok ne dobijemo ove informacije, ono što je najbitnije je da je prvi korak preduzet", kazao je Ratko Stijepović, Željeznička infrastruktura.

Bonus video: