STRPLJENJE IH POLAKO IZDAJE

Zbor radnika "Vunka": Sa stečajnim upravnikom dogovorili raspisivanje tendera o parcijalnoj prodaji

"Mi smo uvijek zadovoljni sa njegovom pričom ali nijesmo sa realizacijom", kazala je bivša radnica Vunka Ilinka Zeković
89 pregleda 0 komentar(a)
Vunko, Foto: Printscreen (YouTube)
Vunko, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 20.04.2017. 17:29h

Za deceniju koliko čekaju kupca za prodaju fabrike, bivši radnici bjelopoljskog Vunarskog kombinata imaju samo jedan zahtjev.

"Da se proda i da se radnici konačno na vrh deset godina mirnog čekanja namire i ono najdemokratskije, nismo nikakve probleme pravili. Ako bi štrajkovali,štrajkovali smo ovdje u krugu fabrike i tražili svoje zahtjeve one opravdane zahtjeve", rekao je bivši ranik Vunka Milan Ljujić.

Sa strpljenjem koje ih polako izdaje, neki od njih sumnjaju da će do prodaje uopšte doći.

"Tu neko prodaju koči.Ko to koči? Da li Opština ,da li stečajni upravnik Radojica Grba ,da li neko odozgo to koči to mi ne znamo uglavnom deset godina se prodaje pa to da je bio neki krš bi se prodao a ne ovakva fabrika da se ne može prodati za deset godina", kazao je bivši radnik Vunka Ćerim Hajdarpašić.

Kako se ni nakon dvadeset raspisanih tendera nije našao kupac, a vrijednost imovine pala je sa 12 na dva i po miliona eura, jedini način da se postigne ta prodajna cijena i izmire potraživanja radnika je parcijalna prodaja imovine kombinata,tvrdi stečajni upravnik Radojica Grba.

"S obzirom da su se stekli uslovi da je izvršena parcelizacija i evidentirana u Upravi za nekretnine možemo da pokušamo na taj način da dođemo do planiranih dva i po miliona koji se pet puta ističe na licitaciji a nije bilo kupaca", kazao je stečajni upravnik AD Vunko Radojica Grba.

Na pravosnažno rješenje iz Uprave za nekretnine čekaće se desetak dana ,nakon čega će se raspisati tender o parcijalnoj prodaji.To očekuje 350 radnika kojima se duguje oko 840.000 eura i otpremnine po godini radnog staža.Ipak sumnja kod nekih od njih ostala je i nakon obećanja stečajnog upravnika.

"Mi smo uvijek zadovoljni sa njegovom pričom ali nijesmo sa realizacijom", kazala je bivša radnica Vunka Ilinka Zeković.

A ukoliko u narednih mjesec ne dođe do realizacije i ovog tendera, bivši radnici Vunka poručuju da će svoja prava umjesto kao do sada u krugu fabrike ubuduće tražiti ispred Vlade.