Nikšićanin 12 godina bije bitku na sudu, kuća mu ivici rudokopa

"Treba da bude srećna zemlja koja ima takvo prirodno bogatstvo, a ja sam nesrećan jer mi je kuća na kopu", rekao je Đurović, vlasnik kuće
67 pregleda 5 komentar(a)
Dragomir Đurović, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Dragomir Đurović, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Ažurirano: 16.04.2017. 18:25h

Nikšićanin Dragomir Đurović 12 godina bije bitku na sudu, jer kako kaže, ne može da dokaže ono što su utvrdili stručnjaci, a vidljivo je i golim okom. On je tužio stari Rudnik Boksita jer je njegova porodična kuća u selu Zagrad zbog minerskih radova na povšinskom kopu godinama trpjela štetu, a danas je kako tvrdi, rizična i za stanovanje. Dok se radovi na kopu nastavljaju, sada pod palicom Uniprom metala, predmet je kod Ustavnog suda, a u slučaju da ne istjera pravdu- Đurović će ići do Strazbura.

"Treba da bude srećna zemlja koja ima takvo prirodno bogatstvo, a ja sam nesrećan jer mi je kuća na kopu", rekao je Đurović, vlasnik kuće.

Đurović je tužio Boksite, a nakon što je slučaj poslije Osnovnog i Višeg dospio na Privredni sud- jer je u međuvremenu uslijedio stečaj i bankrot Boksita, ponadao se da će duge i skupe sudske procedure, prekratiti stručno mišljenje Zavoda za sudska vještačenja iz Novog Sada koje je zatražio upravo Privredni sud.

"Koji su dosli na poziv sudije i koji su konstatovali da je do štete došlo zbog prekomjerne upotrebe eksploziva na kopu Zagrad, jer ove sve štete koje su danas na kući, nijesu se pojavljivale kad je bio katastrofalni zemljotres u Crnoj Gori. Ova kuća tada nije imala nijednu liniju, bila je zdrava", naveo je Đurović.

Bonus video: