Isat Boljević uhapšen na prelazu Božaj

Policija je tragala za njim zbog umiješanosti u šverc cigareta zaplijenjenih na Karabuškom polju, nadomak Podgorice
463 pregleda 36 komentar(a)
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.04.2017. 17:14h

Isat Boljević, predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata, uhapšen je na graničnom prelazu Božaj, rečeno je "Vijestima" iz Uprave policije.

Boljević je uhapšen na ulasku u Crnu Goru gdje ga je čekao advokat. On je graničnim policajcima rekao da je upravo došao sa namjerom da se javi zbog nacionalne potjernice.

Policija je tragala za njim zbog umiješanosti u šverc cigareta zaplijenjenih na Karabuškom polju, nadomak Podgorice.

Specijalni policijski tim, po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Podgorici i specijalnog tužioca Saše Čađenovića, ušao je prije desetak dana u Novi duvanski kombinat i počeo pretres i provjeru dokumentacije u nastavku istrage o zapljenjenim cigaretama u Tuzima.

Blizu četiri miliona paklica cigareta vrijedi, najmanje 4 miliona eura.

Po nalogu specijalnog tužilaštva inspektori su plijenili dokumentaciju iz Novog duvanskog kombinata i barske firme "Zaljevo" čiji je prema registru privrednih subjekata 100 postotni vlasnik upravo Boljević.

Isat Boljević, predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata iznajmio je magacine porodice Đokaj u kojima je policija zaplijenila cigarete vrijedne najmanje četiri miliona eura.

Fabrika Duvanski kombinat u Podgorici godinama je bila označena kao mjesto gdje se proizvode cigarete i tajnim kanalima izvoze u inostranstvo.

Istražitelji vjeruju da je Boljević prikazivao samo dio duvana uvezenog u NDK, a da je tone sirovine švercovane iz Albanije, bez ijednog papira prerađivao u kombinatu, dobijajući milionski vrijedne cigarete koje je krijumčario preko granice.

Poznato je da je Boljević davno priznao kako je dugogodišnji prijatelj sa Srećkom Kestnerom koji je osuđivan upravo zbog šverca cigareta.

Bonus video: