Obilježen Dan Opštine Ulcinj: Aerodrom, investicije, projekti po ko zna koji put obećani građanima

"Želim da iskažem uvjerenje u realizaciju zaista izuzetnih prirodnih potencijala Ulcinja i šansu da se uz saradnju sa Vladom i svima koji su posvećeni razvoju Ulcinja ti potencijali valorizuju", kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović
133 pregleda 4 komentar(a)
Dan Opštine Ulcinj, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Dan Opštine Ulcinj, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 01.04.2017. 17:54h

Svečanom sjednicom u Ulcinju je obilježen Dan Opštine, koji se tradicionalno slavi prve subote aprila i simbolizuje odlazak pomoraca na more, kraj berbe maslina i početak sezone.

Sjednici su prisustvovali predsjednici Crne Gore i Albanije, a najavljivana dodjela priznanja 'počasni građanin' bivšoj ambasadorki Njemačke Elizabet Štajnaker i predsjedniku Albanije Bujaru Nišaniju, je izostala.

Ono čega nije falilo su brojna obećanja o velikim investicijama, koja se ponavljaju iz godine u godinu.

Aerodrom, milionski infrastrukturni projekti, inostrani investitori, rekonstrukcija puta Ulcinj Krute, na koju se čeka već tri godine, hotelski kompleksi - sve to ponovo je po ko zna koji put obećano Ulcinjanima, na ovaj prvoaprilski dan.

"Od Ulcinja do Kruta, tender je zaključen i nadamo se da će ovaj put uspjeti i da će investicija uskoro da počne. Interesovanje za Ulcinj je veliko i nadamo se da ćemo u budućnosti imati konkretne realizacije od strane investitora. Tada ćemo nastojati da stvorimo uslove za izgradnju aerodroma u mjestu Gorana, između Ulcinja i Bara, što je predviđeno I PUP-om Crne Gore", istakao je Nazif Cungu predsjednik Opštine Ulcinj.

Da su pred Ulcinjem dani razvoja, vjeruje i predsjednik države Filip Vujanović.

"Želim da iskažem uvjerenje u realizaciju zaista izuzetnih prirodnih potencijala Ulcinja i šansu da se uz saradnju sa Vladom i svima koji su posvećeni razvoju Ulcinja ti potencijali valorizuju", kazao je Vujanović.

Crnogorski i albanski predsjednik zadovoljni su saradnjom dviju država, koju će kazu nastaviti da unapređuju.

"Ovo je bila prilika da se sretnem i sa predsjednikom Albanije, da razmijenimo mišljenja o našim odnosima, koji su sadržajni i prijateljski i razmijenimo mišljenja o prostoru saradnje koji postoji između obje države i kome smo mi posvećeni", rekao je Vujanović.

"Iznio sam predsjedniku Vujanoviću moje ocjene. poštovanje koje autoriteti Crne Gore imaju prema Albancima koji žive ovdje. Ubijeđen sam da će Albanci u Crnoj Gori nastaviti da doprinose svojoj državi, trasirajući Crnu Goru ka evroatlantskim integracijama", kazao je Nišani.

Nišani je ocijenio da albanski političari u Crnoj Gori dobro obavljaju svoj posao, čuvajući tradiciju i kulturu.

Iako je bilo najavljeno da će albanski predsjednik postati počasni građanin Ulcinja, to se nije desilo. Ta počasna titula nije dodijeljena ni bivšoj ambasadorki Njemačke u Crnoj Gori Elizabet Gudrun Štajnaker, uz opravdanje da nije bilo zakonskih uslova.

Bonus video: