Demos: Prvi april nije slučajno izabran da nam Kavarić ponavlja obećanja

Iz Glavnog grada, međutim, uvjeravaju da sve teče po planu kada je u pitanju izgradnja višenamjenskog objekta u koji bi trebalo da budu smještene I zdravstvene ambulante. Očekuju da će ambulante, stanovnicima Zlatice biti na usluzi do kraja ove godine, iako jos ni tender za izvodjaca radova nije raspisan
44 komentar(a)
Goran Radonjić, Foto: TV Vijesti screenshot
Goran Radonjić, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 01.04.2017. 17:25h

Nebojša Kavarić je najavio prije nekoliko dana izgradnju dvije zdravstvene ustanove u glavnom gradu i to na Pobrežju i u centru Podgorice.

U podgoričkom Demosu, međutim sumnjaju da su u pitanju prazna obećanja.

Međunarodni dan šale, kažu, nisu slučajno izabrali kako bi podsjetili na slično obećanje koje je Kavarić, zajedno sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem dao prije parlamentarnih izbora prošle godine.

“Nalazimo se na mjestu na kom je 13 oktobra, tri dana pred izbore uz obećanja najavaljena izgradnja dvospratne zgrade u kojoj će biti šest ambulanti, dva pedijatra, ginekolog, patronažna služba. Evo nam slika govori da to nije više problem zdravstva, nego je više problem ekologije i komunalnih djelatnosti da raščiste ovo smeće. Prema tome to je ponašanje tipično za ovu vlast kako na lokalniom tako i na nivou Crne Gore", kazao je Gorad Radonjić iz Demosa.

Iz Demosa upozoravaju lokalnu vlast da ne mogu računati na kratko pamćenje stanovnika Zlatice.

“Da prozovem ministra zdravlja, gradonačelnika PG i direktora Doma zdravlja PG da objasne građanima kako mogu gradjane na ovaj nacin da ih ponižavaju . Nakon decenijskog neodgovornog ponašanja, ogroman broj građana je u elementarnim potrebama , zdravstvenoga , obrazovnog tipa , a kao dodatni cinizam obećava im se neposredno pred izbore nešto što nema namjere da se izvrši“, kazao je Radonjić.

Iz Glavnog grada, međutim, uvjeravaju da sve teče po planu kada je u pitanju izgradnja višenamjenskog objekta u koji bi trebalo da budu smještene I zdravstvene ambulante. Očekuju da će ambulante, stanovnicima Zlatice biti na usluzi do kraja ove godine, iako jos ni tender za izvodjaca radova nije raspisan.

„Nakon izrade Glavnog projekta u maju će biti raspisan tender za izbor najpovovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova. Na osnovu dosadašnjeg iskustva izgradnje objekta tih gabarita i namjene uvjereni smo da će građani Zlatice i okolnih naselja najkasnije do kraja godine biti u prilici da koriste sve usluge i sadržaje tog višenamjenskog objekta”, poručili su.

Pored ambulanti, idejnim projektom je predviđeno da u objektu površine 600 m2 budu smješteni i pošta, apoteka, prostorije za penzionere i udruženja građana. Planirana je i i izgradnja parkinga kao i zelenih površina. Vrijednost projekta je 200 hiljada eura.

Bonus video: